Kaza Tespit Tutanağı (KTT) hazırlamak her araç sahibi için zor dakikalar demekti. Tabii ki Allah göstermesin ama özellikle kalabalık şehirlerde yaşayan araç sahipleri için kazaya karışmak her zaman büyük bir risk teşkil ediyor.

Sigortalı aracınız ile maddi hasarlı kazaya karıştınız. Aracınızın zararını sigortadan karşılamak için KTT hazırlama zorunluluğunuz var. Düşünsenize, belki de ölümden dönmüşsünüz ama siz evrak işleriyle uğraşıyorsunuz.

İşte tam bu noktada Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) araç sahiplerinin elini kolaylaştıracak çok önemli bir uygulama başlattı. SBM’nin kurduğu ALO KTT Çağrı Merkezi ile iki aracın karıştığı maddi hasarlı trafik kazalarında, kâğıt tutanağa ihtiyaç duyulmaksızın, kolayca ve hızlı bir şekilde tutanak oluşturulabileceği mühdesi geldi. SBM Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcileri yardımıyla oluşturulan tutanaklar, dijital ortama hemen aktarılmakta ve hızlı bir şekilde sigorta şirketlerine ulaştırılabilmektedir.

ALO KTT NEDİR?

Trafik kazalarından kaynaklı oluşabilecek trafik sıkışıklığının ve bekleme sürelerinin minimum seviyede tutulması amacıyla kurulmuş olan ALO KTT Çağrı Merkezi, kazaya karışan sürücülere yardımcı olmayı amaçlıyor.

ALO KTT Çağrı Merkezi aracılığıyla tutanağınızı hızlıca doldurabiliyorsunuz.

ALO KTT Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi ile yapacağınız görüşme öncesinde;

  • Kazaya karışan sürücülerin telefon numaralarının,
  • Plaka Numaralarının,
  • T.C. Kimlik Bilgilerinin,
  • Ruhsat ve Ehliyet Bilgilerinin

hazır bulundurulmasının yanı sıra, telefonun konum bilgisinin açık bulundurulması gerekiyor. Bu bilgilerin hazırda bulunması ile birlikte işlemlerinizin daha hızlı yapılması sağlanıyor.

EY Türkiye yeni şirket ortaklarıyla büyüyor EY Türkiye yeni şirket ortaklarıyla büyüyor

ALO KTT Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi ile yapacağınız görüşme esnasında iletmiş olduğunuz, kaza yapan taraflara ait telefon numaralarına, yukarıda belirtilen bilgilerin doldurulması için SMS ile bir link gönderilmektedir. Gönderilen link üzerinden mobil cihazınızda kazaya ilişkin gerekli bilgileri doldurduktan sonra Çağrı Merkezi sizlere geri arama sağlayarak kaza tespit tutanağının oluşturulmasını sağlıyor.

Çağrı Merkezi Telefon Numarası
0 850 222 0 588

Editör: Veli Karadeniz