AcnTURK Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Murat Büyükçelebi, toplantıda yaptığı konuşmada önemli bilgiler paylaştı. AcnTURK Sigorta’nın kurulmasında en büyük payın acentelerde olduğunu söyleyen Büyükçelebini, “Son 20 senedir acentelerin haklarını korumak için uğraş veriyorum. Yıllarca sigorta şirketlerine bir şeyler anlatmaya çalıştık. Haklarımızı savunmaya çalıştık. Sadece acentelerin değil sektörün haklarını savunduk. Çünkü Acentenin haklarını savunmak demek aynı zamanda sektörün de haklarını savunmak demektir” dedi.

Doğa Sigorta yönetim kadrosunu güçlendiriyor Doğa Sigorta yönetim kadrosunu güçlendiriyor

Acente hiçbir zaman rahat olmadığını belirten Büyükçelebi, “Biliyorsunuz kötü ev sahibi kiracısını mal sahibi yaparmış. Baktık ki bu süreç yürümeyecek. Biz de şirket kurmaya karar verdik. AcnTURK Sigorta’yı acenteler kurdu. Ama başımıza gelmeyen de kalmadı. Çünkü bir acente örgütünün şirket kurmasından çok rahatsız oldular. Acente, şirket mi kurarmış falan dediler. Bizi caydırmaya çalıştılar. Buradan açık ve net söylüyorum. Böyle devam ederlerse 16 bin acentenin tamamını AcnTURK Sigorta’ya ortak yaparım. Beni oraya doğru götürüyorlar” diye konuştu.

Büyükçelebi, konuşmasını şöyle sürdür: “Acente akıllıdır, acente cesaretlidir ve acente niteliklidir. Biz bunları bildiğim için acentelerimizle yürümeye devam ediyoruz. Bizi yıldıramazlar. Ruhsatımızı aldıktan sonra bu defa ‘Batıyor, poliçe kesemiyor, sermayesi yetersiz’ gibi dedikodu üretildi. Vatandaşın lehine alternatifli poliçeler çıkarıyoruz. Yine acentelerimizin müşterileri karşısında ellerini güçlendirecek poliçeler üretiyoruz. Biz bu yoldan geri dönmeyeceğiz, bunun herkes tarafından bilinmesini istiyorum.”

AcnTURK Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Murat Büyükçelebi’nin konuşmasını SİGORTAMNEWS Instagram sayfasından izleyebilirsiniz.

Büyükçelebi’den önce sahneye çıkan AcnTURK Sigorta Genel Müdürü Murat Dişçi de yerli ve milli bir şirket olduklarını vurgulayarak, “Biz güçlü olmak zorundayız. Biz yerli ve milli bir şirketiz. Biz de güçlü olmamız gerektiğini biliyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Çünkü güçlü olmak dışında bizim de şansımız yok. AcnTURK Sigorta piyasaya bir yıl önce güçlü bir giriş yaptı. Aslında bu toplantı bir acente motivasyon toplantısı değil. Bizim için bu bir kutlama toplantısı. Burada bir eser var. Bu eseri bu salonda bulunan acenteler, yöneticiler ve bu şu anda hâlâ ofiste çalışan, bu şirket için üreten diğer acenteler hep birlikte oluşturduk. Bu eseri önemsememiz gerekiyor. 2 milyar TL ciro yaptık. 350 bin poliçe kestik. 1800 tane acente açtık. 81 ilde 1500 tane servis açtık, 9 bölge müdürlüğüne ulaştık. Bu yılın sonunda 3 milyon TL’ye geçen bir ciro yapacağız. 450 bin civarında poliçemiz olacak. 2000 profesyonel acentemiz olacak. 81 ilde bin 700 servise çıkmak istiyoruz, bunun bin 200’ü özel servisi olacak” diye konuştu.

Dişçi’nin konuşmasının tamamını da SİGORTAMNEWS Instagram sayfasından izleyebilirsiniz.

Editör: Veli Karadeniz