Veli Karadeniz / SİGORTAMNEWS

Bir gazeteci için röportajlar önemli anlardır. Bu röportajların bir bölümü görev icabı yapılır. Röportajların esas zevk vereni ise severek yapılanıdır. Hele bir de karşınızda iletişime açık, her tür sorunuza hiç yüksünmeden dobra dobra cevap veren biri varsa o röportaj tadından yenmez. Tıpkı Magdeburger Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu ile gerçekleştirdiğimiz röportaj gibi.

Hancıoğlu aslında 2017 yılından bu yana radarımızda. Sektörün farklı liderlerinden olduğuna daha ilk tanıştığımızda kanaat getirmiştik. O süreçten röportajımıza kadar 5-6 defa daha temasımız oldu. En çok dikkatimizi ise Magdeburger Sigorta’ya geçişi çekmişti. Hayır, hayır… Dünya devi bir şirketin kaptan köşkünden nispeten daha mütevazi bir şirkete geçişinden bahsetmiyoruz. Transferinin her platformda konuşulmasıydı dikkatimizi çeken. Tıpkı futbolcu transferi gibi…

Normalde sigorta sektöründe her yıl 10’a yakın bu tip transferler olur. Bir yeri bırakıp başka bir yere geçer tepe yöneticiler. İşin olağanıdır bu. “X bir yönetici Y şirketinde göreve geldi” minvalinde haber olarak verirsin, geçer gider.

Hancıoğlu’nun transferi hiç böyle olmadı. İlk başlarda yani iş resmiyete dökülmeden önce bizim de kulağımıza geldi. Deniliyordu ki “Hancıoğlu, Magdeburger Sigorta’nın başına geçecek.”

İlk duyduğumda “hadi canım” dedim. Çünkü inanılası bir durum değildi. Dev bir organizasyonu yöneten başarılı bir liderin, daha küçük çaplı bir organizasyonun başına geçmesi mantıklı gelmiyordu. İşte bunun mantığını da Hancıoğlu ile yaptığımız röportajda anladık.

Peki, neden bu kadar çok konuşulmuştu?

Röportajımızdan önce Hancıoğlu’nun neden bu kadar çok konuşulduğunu araştırdık. Sektörde her konumdaki insanlara sorduk bunu. Ve özellikle de acentelere… Acenteler kendisinden “Ceyhan Ağabey” diye bahsediyor biliyor musunuz?

Bakın, genel müdür veya yönetici değil, ağabey.

Bir kişi sizin büyük kardeşinizdir, ağabey dersiniz. Veya samimi bir tanışıklığınız vardır, sizden büyüktür ağabey dersiniz. Sizden küçüktür ama yaptığı işteki ustalığından dolayı ağabey dersiniz. Daha bir sürü sebeple karşınızdakine ağabey diye hitap edebilirsiniz.

Hancıoğlu’nun “ağabeyliği” sonuna kadar hak ettiğini röportajımızda bir defa daha anladık.

Yayın Koordinatörümüz Sevil Gümrükcü ile birlikte gerçekleştirdiğimiz röportajımızda Hancıoğlu’na ilk sorumuz, transferinin neden bu kadar çok konuşulduğu oldu.

BİMTES’ten AVM yönetimlerine açık çağrı BİMTES’ten AVM yönetimlerine açık çağrı

Aslında nasıl cevap verdiğini yazı olarak buraya alabilirdik. Ama o zaman videoyu izlemeyabilirdiniz😊

Sizi bu güzel röportajdan mahrum bırakmak istemiyoruz.

İşte röportajımızın ilk bölümü. Hadi izleyin.

İnstagram

linkedin

Editör: Veli Karadeniz