Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi kapsamındaki yeni uygulamaların tanıtılması ve Tarım Sigortaları Havuzu eksperlerinin bilgi birikimlerine katkıda bulunulması amacıyla düzenlenen “Hayvan Hayat Sigortaları Eksper Tekâmül Eğitimleri” 29 Nisan tarihinde başladı. Hayvan Hayat Sigortaları eksperlerine yönelik olarak, Nisan ve Temmuz ayları arasında, Türkiye genelinde 10 farklı noktada gerçekleştirilecek olan tekamül eğitimlerinin ilk durağı ise Ankara oldu.
Eğitim toplantısının açılışına, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Keskin, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özdemir, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Teknik Hizmetler Kurulu Başkan Vekili ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Şerifoğlu, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü ve beraberlerindeki heyet ile Ankara ve çevre illerde görev alan eksperler katıldı.
Açılış programında konuşma gerçekleştiren Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Keskin, küresel ısınma sonucunda değişen iklim koşulları karşısında tarımsal üretimde meydana gelen zararların en az kayıpla telafi edilebilmesi ve gelir kayıplarının önüne geçilerek, sürdürülebilirliğin sağlanması açısından her geçen gün giderek önemi artan TARSİM hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, eksperlere görevlerinde başarılar diledi.
Genel Müdür Bekir Engürülü ise, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’ndeki son gelişmeler ile TARSİM’in hedefleri hakkında bilgiler vererek, eksperlerin sisteme olan katkılarını vurguladı.
Tekamül eğitim programları kapsamında, risk inceleme ve hasar tespit işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ile birlikte, Devlet Destekli Hayvan Hayat Sigortalarında 2023 yılı değerlendirmesi ve 2024 yılı yenilikleri başlıklı sunumlar gerçekleştirilerek, eksperlerin konuya ilişkin soruları yanıtlandı.