Sporun Sigortası köşemiz için Avrupa Şampiyonu ve Türkiye rekorlarının sahibi milli yüzücümüz Mert Kılavuz ile bir röportaj yaptık. Röportajın vidosunu Instagram sayfamızdan izleyebilirsiniz. Umarız beğenirsiniz.

Mert Kılavuz, 2003 doğumlu genç bir yüzücü. Milli sporcumuz, 2021’de İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 1500 metre serbestte altın madalya alarak Avrupa Şampiyonu oldu. Mert aynı yarışlarda 800 metre serbestte ise gümüş madalya kazandı. Mert halen 400, 800 ve 1500 metre serbest Türkiye rekorlarının sahibi.

Mert’in yüzmeye başlamasının ilginç bir hikayesi var. 10 yaşındayken yüzücü olan sınıf arkadaşı, “ben yüzücüyüm” diyerek hava atıyormuş. 10 yaşına kadar değişik spor dallarıyla uğraşan Mert, arkadaşının hırslandırmasıyla yüzücü olmaya karar veriyor.

Aynı zamanda sigorta acentesi Ayhan Kılavuz’un oğlu olan Mert, ABD’de yüzde 100 burslu olarak yüksek tahsiline devam ediyor. Mert ile biraz sigortayı, Quick Sigorta sponsorluğunu ve özellikle de hedeflerini konuştuk.

AXA Sigorta Kupa Voley Kadınlar’da şampiyon belli oldu AXA Sigorta Kupa Voley Kadınlar’da şampiyon belli oldu

Sigortanın zor ve stresli bir meslek oluğunu belirten Mert, “Babamdan biliyorum. Çok çalışırdı. Müşterileriyle sürekli temas halindeydi” diyor.

Mert, Quick Sigorta sponsorluğu için ise “Bir sporcunun başarılı olabilmesi için mutlaka sponsor desteğine ihtiyaç var. Futbol ve basketbol gibi kitle sporlarıyla uğraşanlar sponsor bulmakta zorlanmayabilir ama sponsor özellikle amatör branşlar için gerekli. Yüzme gibi amatör sporları yapanlar sponsorlarla desteklenirse ülkemiz daha çok madalya ve şampiyon kazanacaktır” şekline konuşuyor.

Quick Sigorta sponsorluğu için de açıklama yapan Mert şunları söyledi: “Quick Sigorta’nın hem maddi hem manevi katkısını görüyorum. Müsabakalardan önce ‘Başaracaksın’ diyerek beni motive ediyorlar. Nihai hedefim Olimpiyatlarda başarılı olmak. Hedeflerime Quick Sigorta ile varacağıma inanıyorum.”

Haberimizin girişinde de belirttiğimiz gibi, Mert ile yaptığımız röportajın videosunu Instagram sayfamızdan izleyebilirsiniz.

Editör: Veli Karadeniz