Kadın Sigortacılar Derneği (KASIDER) Başkanı Sema Tüfekçiler, kadın sigortacıları yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. 12. Sigorta Haftası’nda düzenlenen ‘Yüksek Topuklar: Sigorta Sektöründe Kadın Zirvesi’nde konuşan Tüfekçiler, “Bundan sonra Sigorta Haftası’nın son günü Kadın Sigortacılara armağan edildi. Türkiye Sigorta Birliği ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu yöneticilerine kadın sigortacılara böyle bir armağan verdikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Tüfekçiler, “Sigorta sektörünün yüzde 55’ini kadınlar oluşturuyor. Ancak üst yönetimlere çıkıldıkça kadınların sayısı düşüyor. Bizim ana amacımız, başlangıç ve orta kademelerden sonra kadınlarımızı üst kademelere çıkarmaktır. İş hayatında adaleti sağlamak için kurulmuş bir derneğiz. Sesimizin duyurulmasını sağlayan ve bize destek verev herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

‘Yüksek Topuklar: Sigorta Sektöründe Kadın Zirvesi’ için hazırlanan videoda konuşan Mor Mozaik Sigortacılık CEO’su Oya Akman ise “Sektöre başladığımızda ne olduğumuzu ne yaptığımızı ve kim olduğumuzu anlatmak gerçekten çok zordu. Şimdi sigorta acenteliği yapıyorum. Sigorta acentesiyim dediğim zaman insanlar her konudan anlayan, risk değerlendirmesi yapmayı bilen, öneri getirmeyi becerebilen, biraz da matematik ve finanstan anlayan birisi ile karşı karşıya kaldıklarını net olarak anlıyorlar” diye açıklama yaptı.

Daha fazla avantaj sunan yeni Quick Kasko Daha fazla avantaj sunan yeni Quick Kasko

TV Sunucusu ve Yazar Tuluhan Tekelioğlu ise “Yüksek topuk sesinin plazalarda çıkardığı ses kadınlara sadece güç anlamında değil, aynı zamanda sektörde kadına uygulanan cam tavanın bir miktar o topuk sesleriyle kırılması mücadelesidir bu” dedi.

Tur Assist Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Asker de “Öncelikle meslektaşlarımın sigortacılık haftasını kutlamak istiyorum. Bu sene yapılan organizasyonları çok keyifle izledik. Bunun gelecek dönemlerde daha çoğalmasını isterim. Bizim kadın zirvemiz de gerçekten bir ilk ve çok keyifli oldu. Diğer sektörlere nazaran sigorta sektöründe kadın istihdamı iyi bir yerde. Amacımız daha da artması ve özellikle yönetim kademelerinden daha çok kadın çalışanın olmasını ve karar noktalarında yer almalarını istiyoruz” dedi.

SİGORTA SEKTÖRÜ KADINLARIN OMUZLARINDA YÜKSELİYOR

Kadın sigortacılara bir vefa borcunun olduğunu söyleyen RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı da şunları söyledi: “Sigorta sektörü kadınların omuzlarında yükseliyor. Ve benim kadın sigortacılara bir borcum var. 2003 yılında ben ilk otomotive girdiğimde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, kadın sigortacılara çiçek dağıtmıştım. Sonrasında kadın sigortacıların inanılmaz bir desteğini almıştım. Kadın sigortacıların bir anda bizi desteklemeleri, bizi çok iyi yerlere getirdi. O yüzden kadın sigortacılara vefa borcum var.”

Haberin Videosunu izlemek için lütfen tıklayınız...

Editör: Veli Karadeniz