Magdeburger Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu ile röportajımız her telden devam ediyor. Bu defa Hancıoğlu’na klasik bir soru yönelttik ama sürpriz bir cevap aldık. Hancıoğlu’na “Magdeburger Sigorta 2023’ü nasıl geçirdi ve 2024 hedefleriniz neler?” diye sorduk.

2023’ün son üç ayına nezaret ettiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Hancıoğlu, “Katkımız çok sınırlı oldu. Bir yöneticinin geldiği ortamda ele alacağı konular, organizasyon açıklarını tamamlamak, altyapı işlerine bakmak, bilgi işlem sistemine dokunmak, ürünler konusunda revizyonlar yapmaktır. Ürün konusunda da birkaç hamlemiz oldu. Maddeburger Sigorta seneyi aşağı yukarı 1.5 milyar TL üretimle kapadı. İlk 30 şirket arasında yer aldı” dedi.

Magdeburger Sigorta’nın beş yıllık hedefini de açıklayan Hancıoğlu, “Sermayedarımıza şöyle bir söz verdim. Beş yıl içinde pazar payımızı yüzde 2.5'lara getirip, ilk 10. sırayı zorlayacak şekilde bir iş planlaması yaptık. Üretim büyümesi ve kârlılık planlaması yaptık ama öncelikle amacımız kâr eden, süreklilik sağlayan bir organizasyon haline getirmek. Dediğim gibi kadrolarımızı tamamladık. Bilgi işlem sistemimize dokunduk, ürünlerimize baktık” diye konuştu?

Söz ürüne gelmişken tam “Yeni ürünler var mı?” diye sormaya hazırlanıyorduk. Hancıoğlu, bizim sormamıza fırsat vermeden kendisi sordu ve cevabını da şöyle verdi:  

Daha fazla avantaj sunan yeni Quick Kasko Daha fazla avantaj sunan yeni Quick Kasko

“Evet, yeni ürünler var mı? Tabi sonuçta yeni bir hikâye var, yeni ürünlerin de olması lazım. Sigortalarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak, herkesi memnun edecek, satış kanallarımızı memnun edecek bir ürün. Bu da tabii sektörümüzün olmazsa olmazı kasko branşı. Kasko alanında yine geçmiş tecrübelerimize dayanarak bir ürün yarattık. Bunun adını da ‘kaskolamak’ koyduk. Kaskolamak ürünümüz için özel anlaşmalı MAG Servisler’le yürüyoruz. 47 ilde 55 tane var şu anda. MAG Servisler’de hasarları yöneteceğimiz bir kurgu. Dolayısıyla ‘kaskolamak’ günün sonunda müşterimizin memnun, iş ortaklarımızın satmaktan keyif aldığı, sigorta şirketinin hasarını iyi yönettiği bir ürün haline gelecek.”

Ürün konusundaki açıklamalarına devam eden Hancıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Diğer taraftan Tamamlayıcı Sağlık alanında da yeni bir ürün çalışması içindeyiz. Zaten çok kıymetli, değerli, benzersiz ürünlerimiz ama biraz daha renove* edip, daha rahat satılacak hale getireceğimiz bir ürünün çalışmasını yapıyoruz. Ama genel anlamda söylersem evet Magdeburger Sigorta, önümüzdeki 5 sene içinde piyasa şirketi olacak ve yelpazesi ürün anlamında geniş olacak bir şirket haline geleceğini söyleyebilirim.”

Renove*: Renove etmek, bir ürünün veya yapının belirli bir bölümünün korunması ve diğer bölümlerinin yenilenmesidir.

Videoyu izlemek için

Instagram

Linkedin

Facebook

X

Editör: Veli Karadeniz