Magdeburger Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızın ilk dört bölümü sizlerden saatlerce izleme aldı. Özellikle sigortamnews’in instagram hesabından yayınladığımız videolar bizim de beklentilerimizin üzerinde defalarca izlendi.

7 farklı kanser türüne 5 farklı teminat 7 farklı kanser türüne 5 farklı teminat

Dördüncü bölümde asrın depremini konuşmuştuk. Deprem deyince herkesin aklında olan olası İstanbul depremini sormazdan edemezdik. Her deprem sonrasında sigortanın önemini bir defa daha anlıyoruz. Peki, sigorta sektörü bizleri uyutmayan, uykularımızı kaçıran İstanbul depremine hazır mı?

Hancıoğlu, bu sorumuza “Yani ne söylesem, şimdi belki tepki çekeceğim ama sigorta sektörü hazır tabii. Yani sigorta sektörü her zaman hazırdı. Bundan sonra da hazır. Bakın 6 Şubat depreminden alnımızın akıyla çıktık” diye yanıt verdi.

Sigorta sektörü olarak bazen hak etmedikleri eleştiriler aldıklarını da söyleyen Hancıoğlu, “Sektörümüzü kontrol eden, denetleyen ve regülatörümüz olan SEDDK'mız var. Onlar çok daha iyi bilecektir, o yorumları yapacaktır ama. Ama ben en azından 34 yıllık sigortacılığında birçok şirkette çalışan bir yönetici olarak, tecrübelerimle, piyasa gelişmeleri, reasürans alanları, şirketlerin reasürans kapasitelerine baktığımda; ben bütün şirketlerimizin yeteri kadar bu işi ciddiye alarak, reasürans tarafına da iyi çalıştıklarını düşünüyorum. Tabii ki küçük şirketler küçük kapasiteler, büyük şirketler büyük kapasiteler çerçevesinde herkes kendi reasürans korumasını alıyor diye düşünüyorum. Ve alıyordur da gerçekten. Dolayısıyla bu anlamda regülatörümüz olan SEDDK’nın da takibi ve tavsiyesiyle herkes gereğini yapıyordur. Buradan yola çıkarak düşünüyorum, tabii ki hazırız” şeklinde konuştu.

Hancıoğlu açıklamalarının devamında ise şunları söyledi: “Biz öz kaynaklarımızla, kendi üstümüzde tuttuğumuz paylarımızla, reasüre ettiğimiz, devrettiğimiz kısımlarıyla aldığımız kapasitelerle her türlü hasara hazırız zaten. Zaten hazır olmaz isek SEDDK bizi tutmaz. Gerçekten böyle bir yapı var. Sigortacılık gerçekten çok ciddi bir iş. Vizyon gerektiren, sermaye gerektiren, itibar gerektiren bir iş. Dolayısıyla bu çerçeve içinde baktığınızda benim her şirketimin depreme gerçekten bu anlamda öz kaynak ve reasürans anlamında yeterli olduğunu düşünüyorum.”

Röportajın videosunu izlemek için:

İnstagram

Linkedin

Facebook

Editör: Veli Karadeniz