SİGORTAMNEWS HABER MERKEZİ

Sigorta acenteleri yaşadıkları sıkıntılardan kurtulmanın çaresini meslek odası kurmada ararken sektörde çok net bir gelişme yaşandı. Bir grup acentenin yaklaşık üç yıldır yürüttüğü vakıf kurma çalışmasında sona gelindi ve Sigorta Dayanışma ve Eğitim Vakfı (SİDEV) resmen kuruldu.

SİDEV’in ilk olağan genel kurul toplantısında başkan seçilen Öznur Şengül, vakıf üyelerine yönelik yaptığı konuşmada “Sorunlar, mesleğimiz açısından dağ olmuşken, umutlar tükenmeye başlamışken, yeni bir şeyler söylemeye niyetlenmek ve alışılagelmişin dışına çıkabilmek, akılcı hedefler koyarak bu hedefleri de cesaretle, özveriyle, pratiğe taşımayı da gerektiriyordu. Yaşadığımız süreç bize iliklerimize kadar bu hissiyatı hissettirdi. Vakıfla ilgili yolculuk da aslında böyle başladı. Bir arada olmayı başarmak ben yerine biz diyebilmek, ortak aklı, bilgiyi hakim kılabilmek hele Cumhuriyetimizin 100. Yılında vatandaşlık ve mesleğimizin neferi olma sorumluluğumuzun gereği olarak, sektörümüzde ölümsüz bir eser bırakacak adımı atmak bizlere nasip oldu arkadaşlar” vurgusu yaptı.

Şengül, “Mesleki dayanışmayı, faydayı öncelemek, birbirine sahip çıkabilmek bu yolun temeli ve geleceğimize de sahip çıkmanın varlık nedenidir vakfımız. Biliyorsunuz deprem gibi hepimizi derinden sarsan bir olay yaşandı. O kadar çaresiz hissettik ki o gün kendimizi. Dernekte, ASİAD’ın yönetim kurulundaydık. Ve bir şeyler yapmak için çok çabaladık. ASİAD’ın o yönetim döneminde belki de madalya olarak takabileceğimiz en güzel şeylerden bir tanesiydi. Hiçbir karşılık beklemeden, hiç tanımadığımız insanlara el uzatabilme imkânımızın olması muazzam bir şeydi. En kötü olan şey bir insanın kendisini çaresiz hissetmesiydi. Biz ne yazık ki geldiğimiz şu durumda sektörel olarak baktığımızda bu işten ekmeğimizi kazanan bizleri, daha doğrusu çaresizleştirecek noktaya getirdiler. İşte vakıf tam da bu noktada, bu çaresizliğin çaresidir aslında” dedi.

“Bizler yaklaşık üç yıl önce bir araya gelerek belki de kimsenin tahmin edemeyeceği bu adımı attık” diye konuşan Şengül şunları söyledi: “Herkes ‘Başaramazlar, bu acenteler zaten bir araya gelip de bir iş yapamaz’ gibi genel önyargılı, kalıplaşmış ve bunu düşünmekte de haklılık payının çok olduğu bir durum vardı. Sizler bugün burada olarak bunu yerle yeksan ettiniz. Dünyada birçok şeyin değiştiği, birçok alışkanlıkların artık yerini daha farklı ve akılcı yöntemlerle zorladığı günümüz şartları bizleri bu değişimin bir parçası olmamızı ve kendimizi geleceğe göre konumlandırmamızın kaçınılmaz olduğu gerçeğini göstermekte. Dijitalleşme, uzaktan satış, yönetmelikler, onlar bunlar… Nereye doğru götürülmeye çalışıldığını çok net bir şekilde görmemizi sağladı. Biz bunları seyrederken sadece seyirci pozisyonunda kalmamak gerekiyordu. Vakıf işte seyirci pozisyonundan çıkmak demek aynı zamanda.” 

Şengül konuşmasını şöyle sürdürdü: “Meslektaşlarımızın da belki yıllardır görmek istediği böylesi bir tabloyu oluşturmanın verdiği umut ile ilk adımın atıldığı günden bugüne kadar çok önemli mesafe katedildi arkadaşlar. Yani vakıf kurmak, zaten zor bir süreçti.  Süreç düzgün yürüdü. Şu an çok daha keyifli bir duruma geldi. Bugüne kadar yapılan hataları tekrarlamadan, tüm meslektaşlarımızın bizlerden olan beklenti ve isteklerini tek ses ve tek yürekle arzu edilen hedeflere taşıma gayreti içerisinde olacağız. Çıkılan bu yolda vakfın çatısı altında bulunan herkesin katkılarına, desteklerine ihtiyaç olacak. Çünkü emin olun taşlayan da çok olacak.”

“Kendimizi kötü hissetmeniz için çaba sarf edecek art niyetli kişiler de çıkacak.  Biz her daim doğruya tutunarak, iyiyi yapmaya çalışarak belki onlara da fayda sağlayacak şeyleri yapmaya sebep olmalıyız. Bugün bu birlikteliğin ilk genel kurulu ile tescil edilmesine ve bu tarihi güne şahitlik etmek için buradayız. Vakfımızın hepimizin hayatında ‘İyi ki ben de bu yolculukta vardım’ diyeceğimiz güzellikleri birlikte yaşamaya vesile olmasını diler ve vakfımızın bu güne gelmesine ve geleceğe taşınmasına katkı sağlayan ve sağlayacak olan herkese, güveniniz için gönülden teşekkür ederim.”

SİDEV’in Ataşehir Florence Nightingale Hastanesi konferans salonunda gerçekleşen olağan genel kurul toplantısında yönetim ve denetleme kurulları şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Av.Ümit Şıkoğlu, Nurdan Bali, Gülay Çetinkaya, İsmail Hakkı Çelebi, Ferit Hollaoğlu, Melih Şirolu, Öznur Şengül, Özer Şimşek, Selahattin Tunca Akgül.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Ayfer Sağıroğlu, Ayşe Nur Büyükutku, İpek Reçber Babacan, Hakan Akhoroz, Hüldan Yılmaz, Sadiye Neşe, Ahmet Korkut Akten.

Anadolu Sigorta ‘EyeBrand-Beyond Darkness’a katıldı Anadolu Sigorta ‘EyeBrand-Beyond Darkness’a katıldı

Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Ayşe Çimen Ağrıdağı, Gökhan Turhan, Mahmut Ramazan Ulusoy.

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri: Nesrin Alp, Uğur İleri.

Editör: Veli Karadeniz