Millî Reasürans Oda Orkestrası'ndan Anadolu Rock rüzgarı Millî Reasürans Oda Orkestrası'ndan Anadolu Rock rüzgarı

Nevşehir İl Seçim Kurulu, Ürgüp’te 31 Mart 2024 Mahali İdareler Seçimleri’nin iptal edilip yenileneceğini açıkladı. CHP adayı sigortacı Ali Ertuğrul Bul’un resmi olmayan sonuçlara göre önde bitirdiği seçimin iptaline gerekçe olarak seçim güvenliği gösterildi.

31 Mart akşamı yapılan sayımlarda Ali Ertuğrul Bul, 5 bin 170 oy alarak 36 oy farkla seçimin galibi olmuştu. MHP adayı ise 5 bin 134 oy alabilmişti.

Bul, sosyal medya hesabından iptal ile ilgili şu paylaşımı yaptı:

"Sevgili Ürgüplü hemşehrilerim,
Az önce Nevşehir İl Seçim Kurulu kararı elimize ulaştı.
Ürgüp İlçe Belediye Başkanlığı, Ürgüp İlçe Belediye Meclis üyeliği, İl Genel Meclisi üyeliği seçimlerinin iptali ve yenilenmesine,
Yeni seçimin 02.06.2024 tarihinde, yapılmasına karar verildiği bildiriliyor.
İlçe Seçim Kurulu’nca ilk gece tekrar sayılan ve tutanak altına alınan bir adet sandık bu karara gerekçe gösterilmiş.
Kararı partimiz derhal Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyacaktır.
YSK’dan da seçimin yenilenmesi kararı çıkar ve seçim yenilenirse de,
2019 yılı istanbul belediye seçimlerinde tekrarlanan seçimin bir benzerini tüm Ürgüplüler olarak gerçekleştirir ve farkı itiraz edilmeyecek şekilde büyütürüz diye düşünüyorum.
Sizlere ve Ürgüp’ün parlak geleceğine inanıyorum.
Yine, yeniden Ürgüp."

Bul, bir TV kanalına konuyla ilgili verdiği demeçte ise “Ürgüp’te bundan önceki seçimlerde olduğu gibi seçim güvenliği sağlanmış ve herhangi bir olay olmaksızın seçimi tamamladık. Islak imzalı tüm seçim tutanaklarını aldık. Bu seçimin yenilenmesini isteyen Milliyetçi Hareket Partisi temsilcilerinin herhangi bir itirazlarının olmadığını gördük. Yani seçim sandıklarında herhangi bir itiraz yok. Ne zaman ki sayımlar tamamlandı, 5 bin 170 oy alarak, 36 oy farkla Cumhuriyet Halk Partisi temsilcisi olarak benim belediye başkanlığını kazandım belli oldu, hemen ertesi günü yani 1 Nisan’da ilçe Seçim Kurulu’na Milliyetçi Hareket Partisi itirazda bulundu. İki gün süren titiz çalışmalar neticesinde iptal ve tekrar için iki defa oylama yapıldığını öğrendik. ilk oynamada altıya bir reddedildi. Ardından inceleme devam etti bu incelemenin sonunda tekrar bir oylama yapıldı. Seçimini iptali ve yenilenmesini yönelik istek bu defa beşe iki oyla reddedildi” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi itirazı Nevşehir İl Seçim Kurulu’na götürdüğünü açıklayan Bul, “Sdçim güvenliği gerekçe gösterilerek iptal kararı Nevşehir İl Seçim Kurulu’nda alındı. Oysa güvenlikle ilgili yapılan oylamada 7-0 karar çıkmıştı. MHP ve AK Parti delegeleri bile seçim güvenliğiyle ilgili bir endişe duymamışlardı” diye konuştu.

Editör: Veli Karadeniz