Tarım Sigortaları Havuzu’nun (TARSİM) sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız, Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur” denildi.

O paylaşım şöyle:

“Tarım Reformu Genel Müdürü Sayın Dr. Osman Yıldız, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı'nın tensipleriyle, Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur. Başkanımıza yeni görevinin hayırlı olmasını diliyor, başarı dileklerimizi sunuyoruz.”

Quick Sigorta iştiraki QPAY faaliyete geçti Quick Sigorta iştiraki QPAY faaliyete geçti

DR. OSMAN YILDIZ KİMDİR?

Kayseri’de doğdu, ilk, orta ve lise öğrenimini Kayseri’de tamamladı. Ankara Üniversitesi’nden Ziraat Mühendisi ve Gıda Mühendisi unvanı alarak derece ile mezun oldu. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. AÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği ABD’da Yüksek Lisans yaparak ‘‘Yüksek Müh.’’ ve Tarım Ekonomisi ABD’da Doktora programını tamamlayarak ‘‘Dr. Bilim Uzmanlığı’’ unvanını aldı.

1990-2000 yıllarında Türkiye İstatistik Kurumu’nda Mühendis, 2001-2015 yılları arasında Müdür Yardımcısı ve Grup Sorumlusu olarak görev yaptı. 2015-2019 yılları arasında Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yaparken, 4 Ekim 2019 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı (TOB) Yönetim Bilgi Sistemleri ve İstatistik Daire Başkanı olarak atandı.

Yıldız, 2019 Aralık-Şubat 2020 tarihleri arasında SGB Başkan V. olarak görev yaptı. 28 Nisan 2019 tarihinde TOB Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı (V.) ve 20 Mayıs 2020 tarihinde IPARD Yönetim Otoritesi Başkanı olarak atanan Yıldız, 3 Haziran 2020 tarihli ve 31144 Resmî Gazete’de yayımlanan, 2020/253 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. 09.01.2021 tarihli ve 31359 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 2021/37 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcılığına asaleten atandı.

2010-2019 yılları arasında, TÜKAS, TBS, TARBİL, Tarım Sayımı, istatistik analizleri, proje yönetimi, tahmin ve karar verme yöntemleri, projeksiyon ve sektör analizleri konularında Tarım ve Orman Bakanlığı’nda çalışmalar yürütmüş ve danışmanlık yapmıştır. Yıldız, Mühendislik Ekonomisi ve Maliyet Analizi, Mühendislik İstatistiği, Mühendislik Yönetimi, İstatistiksel Kalite Kontrol, Süreç Yönetimi, Fiyat Endeksleri, Proje ve Risk Yönetimi, Yönetim Bilgi Sistemleri, Üretim Yönetimi ve Sektörel Analiz konularında Üniversitede ders vermekte ve bilimsel çalışmalar yapmaktadır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı ve Eğiticisi olan Yıldız’ın ulusal ve uluslararası makale ve bildirileri bulunmaktadır. İngilizce bilen Yıldız, evli ve bir çocuk babasıdır.

Editör: Yaren Akkuş