SİGORTAMNEWS / Bülten

Özellikle makine öğrenmesi ile modellemeler yapan ve sigortacılık fiyatlaması alanında uzman Lumnion, sigortacılık sektöründe kariyer yapmak ve kendini geliştirmek isteyenlerin kullanımı için geliştirdiği ‘Lumnion Campus’ eğitim platformunu sigortacılık dünyası ile buluşturuyor!                                                                                       

Aktüerlerin, sigorta fiyatlandırması alanındaki bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış çeşitli eğitim fırsatları sunacağımız platformumuzun ilk modülü ‘Veri Bilimi ile Finansal ve Aktüeryal Modelleme Eğitimi.’

Makine öğrenmesi metotlarıyla gelişim olanağı

Lumnion ve BRG Danışmanlık’ın iş birliği ile hazırlanan bu eğitim, sigortacılığın karar verici bölümü ‘Fiyatlama’da istatistiksel yöntemler ve makine öğrenmesi metotlarıyla gelişim olanağı sunmakta. Eğitimde; katılımcıların sigortacılıkta reserving ve fiyatlama alanlarındaki kavramlar üzerinde hakimiyet kurması, böylece teorik bilgileri iş hayatı için pratiğe dönüştürebilmeleri hedeflenmektedir. Programda ayrıca; aktüeryal bakış açısı ile veri hazırlığı, raporların hazırlanması ve kompleks hesaplamaların istatistiksel öğrenme yöntemleri ile nasıl yapılacağı da işlenecektir.

Yetkinliklerinin geliştirilmesine destek

Lumnion CEO’su Cenk Tabakoğlu, “Lumnion Campus ile teorinin pratik ile hızlıca harmanlanmasına, yeni mezun sigortacıların iş dünyasına adapte olurken, sigorta fiyatlaması konusunda da yetkinliklerinin geliştirilmesine destek olmayı hedefliyoruz. Sigortacılık kendi içinde dinamikleri ile zor bir alan, inovasyon yaratmak için sektörün içinden de gelmek gerekiyor. Sigorta şirketlerinin başlatmış olduğu kurum içi inovasyon çalışmalarına biz de Lumnion Campus çatısında geliştireceğimiz çeşitli eğitim ve farklı modüllerle destek olmak istiyoruz” dedi.

Bilgi temelli bir yaklaşım

BRG Danışmanlık Genel Müdürü Dr. Genco Fas ise “Bu eğitim çalışması, BRG Danışmanlık’ın akademik bilgi birikiminin, Lumnion’un sektör tecrübesiye birleşiminin bir sonucu olarak doğdu. Dolayısıyla katılımcılarımız belki her gün yaptıkları ya da yapacakları işleri artık bilgi temelli bir yaklaşımla yapabilecek ve özellikle aktüeryada makine öğrenmesi uygulamaları ve veri bilimi gibi yeni dönemin belirleyici alanlarında referans verilecek isimlerden olabileceklerdir” şeklinde konuştu.

Gülen ve Obalı'dan iki günlük ‘komşu’ ziyareti Gülen ve Obalı'dan iki günlük ‘komşu’ ziyareti

Lumnion Campus ve Veri Bilimi ile Finansal ve Aktüeryal Modelleme Eğitimi hakkında daha detaylı bilgi için:  https://www.lumnion.com/resources/lumnion-campus

Editör: Yaren Akkuş