Röportaj: Sevil GÜMRÜKCÜ

Geçtiğimiz günlerde genç sigortacılarla ilgili güzel bir haber yayınlamıştık. Diğer yayın organlarında da yer alan haber, İstanbul Gelişim Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencilerinin başarısıyla ilgiliydi.

HDI Sigorta ile PSA Finans kasko güvencesi için güçlerini birleştirdi HDI Sigorta ile PSA Finans kasko güvencesi için güçlerini birleştirdi

Danışmanlığı Doç.Dr. Hakan Özcan tarafından yapılan ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri Çağla Kesgin, Senanur Aşkın ve Semih Aydoğan tarafından yürütülen “Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremi Sonrası DASK Sigorta Poliçe Sayısı Değişimi ve Sigortalılık Penetrasyonu Üzerine Bir Çalışma” isimli proje, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi olarak kabul edilmişti. Proje ayrıca, https://dask.gov.tr/’ndan (DASK) destek almıştı.

Doç. Dr. Hakan Özcan Hoca’ya projede adı geçen öğrencilerle röportaj yapma isteğimizi bildirdik. Hakan Hoca, “Çok güzel” olur deyince, röportajı hemen planladık. Röportaj için Hakan Hoca’nın başkanlığını yaptığı Genel Sigortacılar Derneği’nin (GESİD) İstanbul Mecidiyeköy’de bulunan merkezinde buluştuk.

Proje, 6 Şuba’ta meydana gelen depremden etkilenmeyen 10 büyükşehirin DASK verileriyle ilgiliydi. Hakan Hoca, projeyi şöyle özetledi: “Öğrencilerimiz, içinde İstanbul’un da bulunduğu ve 6 Şubat depreminden etkilenmeyen büyükşehir statüsündeki 10 ilimizin 5 Şubat’taki DASK verileriyle bir sene sonraki verilerini inceliyor. TÜBİTAK’ın kabul ettiği projeye DASK Kurumumuz da destek verip, öğrencilerimize hem yardım ediyor hem de bilgi akışı sağlıyor.”

Çağla, Senanur ve Semih ise yaptıkları çalışmalarda ilginç verilere ulaştıklarını bizimle paylaştılar. DASK artışı en çok İstanbul’da yaşanmış. İstanbul’un nüfus büyüklüğünü göz önüne alırsak bu artışı normal karşılayabiliriz. Ancak Kocaeli ve Kayseri’de de gözle görünür bir artış olmuş. Bazı büyükşehirlerin sakinleri ise sanki deprem riski yokmuş gibi zorunlu deprem sigortasına (DASK) ilgisiz kalmışlar.

Ne demek istediğimizi röportajımızı izlediğinizde daha net anlamış olacaksınız.

Röportajımızın sonunda gençlerin pırıl pırıl gözlerinde sigorta sevgisini görmek, bizleri oldukça memnun etti. Sigortacılığa böyle tutkulu gençler yetiştirdiği için Hakan Hoca’ya bir defa da buradan teşekkür ediyoruz.

Sigorta sektörünün geleceği emin ellerde.

Röportajımızı aşağıda yer alan sosyal medya hesaplarımızın linklerinden izleyebilirsiniz.

İnstagram

Facebook

Linkedin

Editör: Yaren Akkuş