BJK Plaza Vogue Restaurant’taki öğle yemeğinde SİGORTAMNEWS’i Genel Yayın Yönetmenimiz Veli Karadeniz ve Genel Yayın Koordinatörümüz Sevil Gümrükçü temsil etti. Konuklarına yakın ilgi gösteren Chubb Türkiye Ülke Başkanı Emre Buğday, Chubb’ın 2022 performansını değerlendirip, 2023 beklentilerini paylaştı.  

Sigortalı Anadolu Zirvesi Eskişehir’de başlıyor Sigortalı Anadolu Zirvesi Eskişehir’de başlıyor

YENİ SİBER RİSK ÇÖZÜMLERİMİZLE MÜŞTERİLERİMİZİZN YANINDAYIZ 

Chubb Türkiye Ülke Başkanı Buğday şöyle konuştu: “Global dijitalleşme ve beraberinde getirdiği teknolojik bağımlılık sebebiyle şiddeti ve sıklığı giderek artan siber olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Örneğin yazılım programları, iletişim platformları, teknoloji platformları gibi hedeflere yönelik bir saldırı, milyonları etkileyebilir. ‘Ciddi güvenlik açığı’, ‘sıfır gün güvenlik açığı’, ‘yazılım tedarik zinciri olayları’, ‘altyapı kesintileri’ ve ‘fidye yazılım’ gibi riskler, özellikle kombinasyon halinde meydana geldiklerinde katastrofik olaylara dönüşme potansiyeli barındırıyor. Chubb olarak buna yanıt verebilmek için inovatif, esnek ve sürdürülebilir siber risk çözümleri geliştirdik. Yeni stratejimizde siber olayları etkilerine göre iki kategoriye ayırıyoruz. Kriter, kimlerin etkilendiği. Çoğu siber olay, sınırlı etkili. Sınırlı etkili siber olay, poliçe sahibini ve poliçe sahibinin tanımlanmış bir ilişki içinde olduğu diğer kuruluşları etkiler. Geniş çaplı siber olaylar ise poliçe sahibinin sınırlı etki grubunun dışındaki işletmeleri de etkiler. Global birikimimizle, ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirdiğimiz yeni siber risk çözümlerimizle müşterilerimizin yanındayız.”

54 ÜLKE VE BÖLGEDE FAALİYETLERİMİZ VAR

Buğday sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın en büyük halka açık sabit kıymet ve sorumluluk sigortacısı Chubb olarak 54 ülke ve bölgede faaliyetlerimiz var. Geniş bir ürün ve servis yelpazesi sunuyoruz. Kaliteli hizmet anlayışı, geniş dağıtım kanalları, istisnai mali gücü, global standartta yerel operasyonlarımızla sektörde önemli bir yere sahibiz. Şirket olarak her zaman uzun vadeli operasyon stratejilerine ve bunları hayata geçirmeye odaklıyız. Hedefimiz, stratejik seçimlerimiz sayesinde uzun vadeli büyüme. Underwriting stratejimiz, tutarlı ve sürdürülebilir fiyatlandırma ve seçimlerle riskleri yönetmek. Bir underwriting şirketi olarak ne kadar çok iş yazdığımız ve pazardaki payımızdan ziyade, yazdığımız işlerin kalitesine önem veriyoruz. Underwriting yaklaşımımız ise veriye dayalı hem kendi deneyimlerimize ve bilimsel uzmanlığımıza hem de kurum dışındaki uzman networkümüze dayanıyor. Bununla birlikte, titizlikle çalışan hasar departmanımız da sektörde bir adım öne çıkmamıza neden oluyor.”

KALİTELİ HİZMET SUNMAYI SÜRDÜRECEĞİZ
2023’te de yatırımlara, inovatif sigorta çözüm ve hizmetleri geliştirmeye devam edeceklerini vurgulayan Buğday, şunları kaydetti: “Hem müşterilimize hem çözüm ortaklarımıza en kaliteli servisi sunmayı, ekibimize, dağıtım kanallarına, çözüm ortaklarımıza ve müşterilerimize yatırım yapmayı sürdüreceğiz. Amacımız iyi hizmet sunmak, Türkiye’de sürdürülebilir bir şekilde faaliyetlerimize devam etmek.”

“HİBRİT ÇALIŞMA MODELİNE GEÇTİK”

Chubb Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özek ise Chubb çalışanlarının pandemi sürecini ve sonrasını anlattı. Özek, “Biz aslında pandemiyle birlikte full eve kapandık. Bunun artıları ve eksileri var tabii. Evde rahat çalıştık ama hep mesai yaptık. Çalışanlarımıza gerekli hassasiyeti ve özeni gösterdik. Yani evde çalışma ortamı için ne gerekliyse şirket olarak hazırladık, sunduk önlerine. Dolayısıyla hani herkes evinde çalışırken aslında ihtiyacı olarak ergonomik koltuğundan tutun, eğer laptopu yoksa laptop’una kadar her şey ofise uygun hale getirildi. Ekibimiz de bu anlamda hakikaten performans olarak hiçbir zaman bize evde çalışmayla ilgili bir sıkıntı çıkarmadı. Şimdi hibrit çalışma modeline geçtik. Üç gün ofisten, iki gün evden çalışıyoruz” dedi. 

Editör: Veli Karadeniz