SİGORTAMNEWS / Haber Merkezi

Acenteler 7 Ekim’de İstanbul Ticaret Odası’nda yapılacak seçimlerde kendilerini Sigorta Acenteleri İcra Komitesi’nde (SAİK) temsil edecek delegeleri seçecek. Sigorta acenteleri sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin bir araya gelerek oluşturduğu Acente Birlik Platformu (ABP) da geniş katılımlı ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Başkanlığını Hüseyin Duru’nun yaptığı ABP’nin 15 Haziran’da Çavuşbaşı Kasrı’nda gerçekleştirdiği toplantıya Daha Güçlü Acenteler Platformu, Acentem Sigorta Aracıları Derneği (ASİAD), Sigorta Acenteleri Derneği (SAB), Profesyonel Sigorta Aracıları Derneği (PASAD), Sigorta Acenteleri İşveren Sendikası (SAİS), Erdemli Sigorta Aracıları Platformu (ESAP) ve Türk Dünyası Girişimci İş Adamları Derneği’nın başkan ve üyeleri hazır bulundu.

ABP Genel Sekreteri Mesut Kökçü’nün moderatörlüğünü yaptığı toplantı, deklarasyonun okunmasıyla başladı.

Gülen ve Obalı'dan iki günlük ‘komşu’ ziyareti Gülen ve Obalı'dan iki günlük ‘komşu’ ziyareti

Daha Güçlü Acenteler Platformu Başkanı Abdurrahman Köse, Acentem Sigorta Aracıları Derneği Başkanı Öznur Şengül, Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Ayhan Çalık, Profesyonel Sigorta Aracıları Derneği Başkanı Mustafa Dikgitmez, Sigorta Acenteleri İşveren Sendikası Başkanı Yalçın Metin, Erdemli Sigorta Aracıları Platformu Başkanı Mehmet Ali Işık ve Reformist Sigortacılar Platformu Eyyup Çelik yaptıkları konuşmalarda ABP’ye desteklediklerini açıkladılar.

Toplantıya katılan üstat acentelerden Hasan Hoşben ve ASİAD Eski Başkanı Suat Rona da Acente Birlik Platformu’na destek verdiklerini dile getirdiler.

Türk Dünyası Girişimci İş Adamları Derneği Genel Sekreteri Ahmet Koç da toplantıda hazır bulundu.

ŞUCU-BUCU AYIRIMI YOK

Acente Birlik Platformu Başkanı Hüseyin Duru da yaptığı konuşmada “Mesleki iradenin karşılık bulması, ayrıştırma ve bölüştürmelerin sona ermesi, sektör sorunlarımızın ortak akılla ve liyakat esasıyla çalıştaylar kurularak çözüme ulaştırılmasını hedefleyerek birçok dernek ve platformun katılımı ile kurulmuş olan Acente Birlik Platformu tüm sektöre ve meslektaşlarımıza hayırlı olsun. 7 Temmuz 2023 tarihinde düzenlenecek olan SAİK seçimlerinde değişim ve gelişim harekâtını başlatmak üzere tüm meslektaşlarımızı seçme ve seçilme hakkını kullanmaya davet ediyoruz. Bu seçim süreci, bizlerin ve mesleğimizin geleceği açısından son derece önemli bir takvim olup İstanbul’dan başlayarak tüm Türkiye’de hayatını bu meslekten idame ettiren tüm meslektaşlarımızın gelecekteki pozisyonunu belirleyecektir.  Platformumuza; dernek, acente, şucu, bucu ayrımları yapılmaksızın her kesimden meslektaşımız davetlidir “sözleri ile tüm meslektaşlarını Acenteler Birlik Platformu’na davet etti.

Sigorta Acenteleri İcra Komitesi İstanbul İl Delegesi İsmet Küçüksarı, il delege seçimlerinin ve devamında gerçekleşecek sektör meclisi ile SAİK seçimlerinin nasıl gerçekleştiğiyle ilgili bilgi verdi. “Bir il delegesi olarak sadece sektör meclisini seçip bıraktık” diyen Küçüksarı, “Aslında bizler de mesleğimiz ile ilgili yapılacak çalışmalarda potansiyel yetkiliyiz. SAİK yönetimi, il delegelerini yeterince çalıştırmadı. Umarım bu seçimler ile bu tabuyu kırarız ve ben il delegeliğine aday olduğumu buradan açıklıyorum” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca, ABP’nin 7 Ekim seçimlerine beyaz renkli listeyle katılacağı da açıklandı.

Editör: Veli Karadeniz