TÜGAP Başkanı Abdülcelil Alkış, aslında matematik öğretmeni olduğunu ancak 2012’den beri ağabeyiyle birlikte Mersin’de sigorta acenteliği yaptığını söyledi. Sigorta sektörünün trafik takipçiliği yapmış kişilerden oluşmadığını vurgulayan Alkış, “Sigortacılık olduğu yerin ötesinde çok daha geniş bir sektör. Uzmanlaşma ve bu sektörde derinleşmek isteyen arkadaşların yeterli seviyede eğitim altyapısının olmayışını en büyük eksiklik olarak görüyorum” dedi.

Doğa Sigorta yönetim kadrosunu güçlendiriyor Doğa Sigorta yönetim kadrosunu güçlendiriyor

ACENTELERE BİLGİ AKIŞI

Alkış, “Binlerce insanın çalıştığı ve binlerce insanın ekmek yediği bir sektörde eğitim eksikliğinin olmaması gerekiyordu. Bu konuyu biraz irdeleyince geçmişte tekli acentelik sistemi olduğunu ve bu sistemde şirketlerin acentelerine birebir eğitimler verdiğini gördük. Çünkü şirket acenteyi kendisine bağlı olarak görüyordu. Ama acenteler 2012 yılından bu yana rekabetin de artmasıyla birden çok şirketin ürünlerini satmaya başladı.  Böyle olunca da şirketler 'Benim verdiğim eğitimle başka şirketin projesini kesecek' veya 'Sadece bizim acentemiz değil ki niye bu eğitimin masrafına katlanalım' düşüncesiyle acente eğitimlerini sonlandırdılar” diye konuştu.AĞIRLIĞIMIZI ONLINE EĞİTİMLERE VERDİK

Alkış, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Özellikle 2010 yılından bu yana araç satışlarının artmasıyla sigorta acenteliğine ilgi de arttı. Birçok sigorta acenteliği açıldı. Eğitim ise hep eksik kaldı. Türkiye Genç Sigorta Acenteleri Platformu olarak önce WhatsApp üzerinden eğitimlere başladık. Çünkü her birimiz farklı yerlerdeydik. Sigorta şirketleri yöneticilerinden çok destek gördük. Sektör büyüklerimizin WhatsApp'ta misafir ettik, onlardan eğitimler aldık. Pandemi dönemi ile zoom sistemini keşfedince online eğitimlerin ne kadar faydalı olduğunun farkına vardık. Böylece ağırlığımızı online eğitimlere verdik. Pandemi döneminde birçok genel müdürümüzü misafir ettik. Mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri düzenledik."

"Zaman içerisinde bunları bir sisteme oturtma ihtiyacı hissettik. Rica-minnetle bir eğitim düzenlemekten ziyade bir konsept içerisinde acente gelişim programı olarak bir çerçeveye oturttuk. Şu anda da TÜGAP Akademi adı altında 2023 eğitim programımızı hazırladık. Hem mesleki anlamda hem de acente yönetimi anlamında temel eğitimlerden oluşuyor. Bu eğitimle birlikte acentelerimizin gelecek anlamında umutlanması, kendisi gibi düşünen, kendisi gibi davranan ve birlikte öğrenmeye aç olan arkadaşlarla birlikte biz bunu başarmak istiyoruz.”

EĞİTİMİMİZ ARTTIKÇA GELİRİRMİZ DE ARTACAK

TÜGAP olarak sektörü sadece sorunlardan ibaret olarak görmediklerini belirten Alkış, “Sorunlar var, bu sorunlarla mücadele eden kurumlar da var. Ama sektör o kadar büyük ki bazen bardağın dolu kısmına bakmak, sorunların gölgesinde kalıyor. Biz de sorunlardan ziyade çözümlerle ön plana çıkmak istediğimiz için eğitim odaklı çalıştık. Eğitimimiz arttıkça gelirimiz de artacaktır. Şirketler bizden daha çok memnun olacak ve acentelerle daha çok çalışmayı isteyecekler. Belki uzun vadeli olacak ama aslında bir sorunları kökten çözmeye odaklanmış durumdayız. Bu nedenle geniş çaplı bir program hazırladık. Eğitimlerimiz zoom üzerinden online olarak veriliyor. 6 aylık bir eğitim süremiz var. Şu anda 1000 kişinin içinde olduğu WhatsApp grubumuzda bilgi paylaşımlarımız devam ediyor. Yani eğitimlerimiz 6 ay sonunda bitmiyor. Eğitime katılan arkadaşlarımızla ilişkimizi hep devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Alkış, TÜGAP Akademi’nin Acente Gelişim Programı eğitiminin 23 Ocak Pazartesi günü itibariyle başladığını ancak kayıt işlemlerinin devam ettiği bilgisini de paylaştı.

Kayıt İşlemleri: Kayıt işlemleri için www.tugap.com.tr üzerinden başvuru formunun doldurulması
gerekiyor. Form doldurulduktan sonra kayıt işlemlerinin tamamlanması için katılımcılara e-mail
üzerinden bilgilendirme yapılacak.
Kayıt ve ayrıntılı bilgi için [email protected] e-mail adresinden veya 0533 695 35 42 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilir.

Editör: Veli Karadeniz