Veli Karadeniz / SİGORTAMNEWS

AXA Sigorta, Groupama satın alma sürecinde hisse devrinin tamamlanmasıyla, toplamda ulaştığı 4000’e yakın acente ile gücüne güç katarak büyümeye devam ediyor. Acente buluşmalarına 01 Adana ile start veren AXA Sigorta, son toplantısını 34 İstanbul’da gerçekleştirdi. İstanbul ve çevre illerdeki acentelerini Uniq İstanbul’da ağırlayan AXA Sigorta’nın etkinliğinde “Birlikte Daha Güçlüyüz” mesajı öne çıktı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR GELİŞİM-BÜYÜME YOLCULUĞU

AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, Groupama’yı satın almalarına dikkat çekerek “Biz dağıtım kanalı anlamında Türkiye'de ulaşmak istediğimiz oranları, yani teklif verme ve müşteri sayısına ulaşma konusunda 1000 tane yeni acenteye kavuştuk. Bizimle bu yolculuğa çıkacağından emin olduğumuz çok deneyimli 270 Groupama çalışanı ile devam ediyoruz. Bugün insan kaynağı anlamında da büyük bir fırsat yakaladık. Bunu iyi kullanacak bir stratejimiz de var. Dolayısıyla bu yolculuğun adı sürdürülebilir gelişim büyüme yolculuğu” dedi.

HEDEF YÜZDE 10’LUK PAZAR PAYI  

Ölken, “Yine merkeze acenteyi koyuyoruz. Hem acente hem çalışan olarak müthiş bir sinerji var. Bilgi işlem altyapısına 2019'dan beri yatırım yapıyoruz. Zaten hazır olduğumuz için bunu yaptık. Bu da bizim için büyük bir fırsat. Satın alma sürecini 58 günde tamamladık. 3 Mayıs’ta hisse devri, 9 Mayıs'ta da acentelerimize ekranlarımızı açtık. Şu anda bütün ürün eşleşmeleri tamamlanmış durumda. Bu da bizim bilgi işlem sinerjisinde çok yüksek olduğumuzu gösteriyor. Operasyonel bir avantajımız var. Çok güçlü bölge organizasyonumuzla da acenteye nasıl hizmet edeceğimizi iyi biliyoruz. Burada da bir satış sinerjisi var. Hepsini alt alta koyduğumuzda hikâyenin sonu, 36 ay sonra yüzde 10'luk bir pazar payına ulaşacağını işaret ediyor” diye konuştu.

3 BİN 500 ACENTEYİ KUCAKLADIK

“Zaten Groupama’dan aramıza katılan acentelerimiz 9 Mayıs'tan bu yana çok önemli üretim gerçekleştiriyor” diyen Ölken, şunları söyledi: “Biz onlara güçlü bölge, güçlü şirket ne demek onu anlatıyoruz. AXA Sigorta olarak sadece satın alma ile acente sayımızı büyütmüyoruz. Acente sayımız zaten büyüyor. Biz kim olduğumuzu anlatıyoruz. 8 bölge toplantılarımızda 3 bin 500 acenteyi kucakladık. Çok önemli bir aşamayı geçtik diye düşünüyorum. Bundan sonrası biz işimizi her zamanki gibi doğru, müşteri ve acenteye hizmet odaklı yapmaya devam edersek zaten beraber büyüyeceğiz.”

Ölken, “Çok dengeli bir portföye kavuştuk. Trafik sigortasında da varız. Yüzde 20-25 arasında trafik, yüzde 75-80 arasında trafik dışı üretimimiz var. Rezervlerimizi hep doldurarak geldik. AXA yedek akçesi dolu olarak geliyor. İyi bir fon yönetim ekibimiz var. 20 milyar liraya yakın bir fon yönetiyoruz. Geleceği ve sürdürülebilirliği kendimize pusula edinmiş durumdayız” açıklamasını yaptı.

EN ÇOK SAĞLIK SİGORTASI

Yeni dönem hedeflerinden de bilgi paylaşan Ölken, “Bu yıl en çok sağlık sigortalarındaki ürün gamımızı genişletmeye odaklanacağız. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Özel Sağlık Sigortası arası yeni bir ürün hazırlıyoruz. Önümüzdeki günlerde tanıtımın yapacağız. Kaskoda zaten Grupama ile birlikte ürün gamımız gelişledi. Kurumsal sigortacılıkta da risk yönetiminde, müşteri ve acente ilişkilerini fiyatlama ve hizmete döndürme yolunu izleyeceğiz. Kurumsal sigortacılıkta müşteri ziyaretlerini önemseyeceğimiz bir döneme giriyoruz” diye konuştu.

YENİ NESİL SİGORTALAR

Yeni nesil sigorta ürünlerini de yakından takip ettiklerini belirten Ölken, “Blockchain'e yönelik sigorta ürünleri ajandamızda var. Ancak önce penetrasyonun artırılması gerekiyor. Önce penetrasyon yukarı çıksın, ondan sonra Blockchain’i tabii ki konuşacağız. Blockchain'i belki hasar ödemesinde ilk olarak AXA Sigorta'da görebilirsiniz. Hızlı hasar ödemesi yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Blockchain çok kıymetli bir teknolojik beceri. Ancak Türk sigortacılığında kanunların düzenlenmesi gereken bir dönemdeyiz” dedi.

Doğa Sigorta yönetim kadrosunu güçlendiriyor Doğa Sigorta yönetim kadrosunu güçlendiriyor

ÖNCELİK TARIMA

AXA Sigorta’nın yürüttüğü değerler ortaklığı konusuna da vurgu yapan Ölken, “Türk voleyboluna ciddi katkı veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Gençlerin gelişmesine katkı sağlayacağız. Sadece spor değil, yönümüzde sanat ve teknoloji de var. Bunun yanında kaynaklarımızı tarımın da yanına çekmek zorundayız. Diğer ortaklıklarımızda tarıma biraz daha fazla yatırım yapacağız” açıklamasını yaptı.

Editör: Veli Karadeniz