SİGORTAMNEWS

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) ile ilgili X hesabından çok önemli paylaşım yaptı.

Şimşek o paylaşımında “Zorunlu afet sigortasını Haziran sonu itibarıyla devreye alıyoruz. Depremin yanı sıra diğer doğa kaynaklı afetler de sigorta teminatına dahil ediliyor. Deprem için binalar, diğer afetler için binalar ve taşınır mallar teminat altına alınırken; köy alanları da kapsama alınıyor” dedi.

Gülen ve Obalı'dan iki günlük ‘komşu’ ziyareti Gülen ve Obalı'dan iki günlük ‘komşu’ ziyareti

Genel Yayın Koordinatörümüz Sevil Gümrükcü de aynı konuyu Türk Reasürans Kurucu Genel Müdürü ve DASK Genel Müdürü Selva Eren ile yaptığı röportajda kendisine sormuştu. Eren’in o soruya verdiği cevap şöyleydi:

“Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) tarifenin dizaynı, aktüer çalışmaları, hocalarımızla yaptığımız grup çalışmaları dahil büyük emeklerin ardından tamamlanmış durumda. ZAS artık her şeyiyle vatandaşlarımızın kullanıma hazır. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun vereceği yönlendirmeye göre ve sigorta şirketleriyle yapılacak entegrasyon neticesinde Temmuz ayında hayata geçmesini hedefliyoruz… Vatandaşlarımız ZAS sayesinde sadece deprem değil; sel, fırtına, tsunami yangın gibi tüm doğal afetlerin tamamına karşı kapsamlı bir güvenceye ulaşabilecek. Konut poliçesi ise şimdi olduğu gibi dönüşümden sonra da devam edecek”

Editör: Hasan Burak Karadeniz