ABD'nin Baltimore kentindeki Francis Scott Key Köprüsü, Singapur bandıralı Dali konteyner gemisinin çarpması sonucu sulara gömülmüştü. Videolarını korku filmi gibi izlediğimiz kaza, 26 Mart’ta meydana gelmişti. Ve o korkunç kazanın sigorta boyutuyla ilgili bilgiler gelmeye başladı.

Quick Sigorta yedinci yaşını kutluyor Quick Sigorta yedinci yaşını kutluyor

Türk P&I Sigorta Genel Müdürü Ufuk Teker, sadece yıkılan köprünün yeniden inşaa maliyetinin 1 milyar 200 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Türk Boğazları Denizcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce İTÜ Denizcilik Fakültesi  Suay Umut Konferans Salonu’nda düzenlenen Deniz Kazaları Çalıştay’ına panelist olarak katılan Teker, deniz  kazalarının sigorta boyutuyla ilgili sunum yaptı.

Sigortamnews’in instagram hesabından canlı olarak yayınladığımız sunumda Teker, Baltimore’daki kazanın tam anlamıyla bir felaket olduğunu söyledi. Kaza videolarını içi çekilerek izlediğini belirten Teker, “Yok artık dediğim görüntülerdi. Sanki bilim kurgu filmi izliyordum. İlk seyrettiğimde böyle düşündüm. Merak etmeyin, gemi dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden sigortalı. Ama benim bildiğim dünyanın en büyük hasarı oluştu. İlk aldığım görüşlere göre 1 milyar 2 milyon dolar sadece köprünün yeniden inşasıyla ilgili bir maliyet varmış. Dosya açımları devam ediyor. 3 milyar doların üzerinde hasar olduğu düşünülüyor” dedi.

Yüzlerce hukuk bürosunun çalışmaya devam ettiğini söyleyen Teker, “Dolayısıyla dünyanın en büyük sigortacısı, dünyanın en büyük hasarıyla karşı karşıya. Çok ciddi bir test olacak. Bu bakalım nasıl sonuçlanacak? Etkileri ne olacak sizce? Ben söyleyeyim: Primler artacak. Kimin artacak? Herkesin artacak” diye konuştu.

Ufuk Teker Deniz Kazalari1

Türk P&I Sigorta Genel Müdürü Ufuk Teker’in konuşmasının tamamını izlemek için lütfen tıklayınız.

Editör: Veli Karadeniz