SİGORTAMNEWS

Daha fazla avantaj sunan yeni Quick Kasko Daha fazla avantaj sunan yeni Quick Kasko

Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Teknopark ve Insurtech Hub tarafından organize edilen seminerde insan hayatını kurtarmaya yönelik geliştirilen yeni teknolojiler masaya yatırıldı. InsurTech Hub Program Lideri Ebru Sakine Sevli’nin yönettiği seminerde akademisyenler ve risk önleyici teknolojiler geliştiren girişimciler sunum yaptı.

InsurTech Hub Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Acer de yaptığı konuşmada sigorta sektöründeki teknolojileri artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Acer, “Bunları yaparken bir taraftan start-up’ları bulmamamız ve onları sürdürülebilir hale getirmemiz gerekiyor. Diğer taraftan da sigorta sektöründe bu teknolojileri kullandıracak farkındalığı da oluşturmamız lazım. Depremin hasarlarını, hayati ve maddi zararlarını azaltıcı teknolojileri nasıl kullanabiliriz? Sigorta sektörü bu anlamda nasıl fayda sağlayabilir? Vatandaş bu konuda nasıl fayda sağlayabilir? Bu seminerde işte bunlar konuşuldu” dedi.

Sigorta sektöründe kullanılabilir hale getirmeliyiz

Acer, “Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Teknopark’la beraber bir çalışma yaptık. Bu seminer amacına giden yolun ilk basamağıydı. Daha yolun çok başındayız. Çalışmalarımızız devam ettirmek zorundayız. İki tane çok önemli start-up bu alandaki hizmetlerini ve çalışmalarını anlattı. Her ikisi de daha önce sigorta sektörüyle çalışmamış ama sundukları hizmet çok kıymetli. Bu hizmetleri, sigorta sektöründe kullanılabilir hale getirdiğimizde inanıyorum ki çok daha değerli sonuçlar alınacaktır” diye konuştu.

Editör: Yaren Akkuş