TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü, tarımın önemine ve sigortasız tarımın olamayacağına vurgu yaptı.

Engürülü, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü sebebiyle yayınladığı mesajında, “Ülkemizde son yıllarda tarım alanında başarılı çalışmalar yürütülmüş ve bunun neticesinde tarım sektörümüz ciddi düzeyde büyüme ivmesi göstermiştir. Bu alanın, ekonominin büyümesinde ve gelişmesinde de katkısı büyüktür. Küresel ısınma, çevresel sorunlar, salgın hastalıklar ve savaş gibi nedenlerden ötürü gıda arzı güvenliğine yönelik risklerin giderek arttığı bir dönemde, ülkelerin tarımsal üretimde kendi kendine yetebilmesi ve bu alanın kesintisiz olması zaruridir” dedi.

Quick Sigorta iştiraki QPAY faaliyete geçti Quick Sigorta iştiraki QPAY faaliyete geçti

Çiftçiler Günü’nü de kutlayan Engürülü, “Faaliyetlerini durmaksızın sürdüren, topraktan aldığı ürüne değer katarak, bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği bizim için kutsaldır. Tarımın sürdürülebilirliği için, çiftçilerimizin emeklerini güvence altına alarak, tüm gayretimizle yanlarında olmaya, doğal afetlere ve çeşitli risklere karşı tarımın sigortasız olmayacağını anlatmaya devam edeceğiz. Bereketli ve cömert topraklarımıza alın terini akıtan, üreten ve emek veren çiftçilerimizin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor, Türkiye Yüzyılı'nın inşasında sağladıkları değerli katkılardan ötürü, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Editör: Hasan Burak Karadeniz