Sigortaya gönül vermiş iş insanları olarak yola çıkan ve beraber alacakları yol boyunca başaracağı işlerin çok kıymetli olacağını belirten RSP İcra Kurulu Üyeleri, sektörün her kesiminden bir temsilci ile  Sigorta Endüstrisi'ne 360 derece bakış açısı ve tarafsızlık ilkesi ile  toplamda mutlak fayda sağlamayı öncelikli hedefleri görmektedirler.
Çelik toplantıda; “ Mesleğimizi çok seviyoruz ve değerli buluyoruz ve bu sebeple  her endüstride olduğu ve olabileceği gibi zaman içerisinde oluşmuş olan mevcut aksaklıkları düzeltmek amacı ile sektörün ortak faydası için bir araya gelmiş bulunuyoruz .  Her şeyin çok hızlı değiştiği bu yüz yılda, değişime adaptasyonun  gönüllü temsilcileri  olabilmenin arzusu ve heyecanını yaşıyoruz . “
“Bir araya gelmek başlangıçtır. Bir arada durabilmek ilerlemedir. Birlikte çalışmak başarıdır." -HenryFord
Artık birlikte  çalışma zamanıdır. Rekabet farklı bir şeydir , ancak sektör adına beraber yol almak Sektörümüzün itibarı adına hepimize yakışan bir meziyettir . “

Nebati ‘ nin Sektöre olan güveni ve rakamlarına ve sorunlarına olan hakimiyeti ve özellikle SEDDK nezdinde yapılanlara gösterdiği destekleri gerçekten sektörümüz adına çok umutlandırıcı gelişmeler olarak RSP üyeleri tarafından büyük bir takdirle karşılandı .   

Ekonomiye hem finansal , hem sosyolojik ve aynı zamanda psikolojik  katma değerler sağlayan  sektör adına , bu yolda başarılı işlere imza atmanın ,sektör tecrübesi ortalaması 30 yılları bulan RSP icra kurulu üyelerince bir borç olarak addedilmiş olduğunun da önemle altını çizerek , Bakan huzurunda tekrar edildi.

SEDDK’nın sektöre ait her konuyu titizlikle ele aldığını ve icraati yolunda büyük bir hızla çalıştığını belirten Bakan sektörün geliştirilmesi adına tüm projelerin can kulağı ile dinlendiğini ve  planlamaya alındığını ve hayata geçirilmesi için hızlı bir şekilde çalışmaların yapıldığını ifade etti .

Doğa Sigorta yönetim kadrosunu güçlendiriyor Doğa Sigorta yönetim kadrosunu güçlendiriyor

Bakan; “Ben icraati severim, hızlı karar alırım, zamanı çok iyi kullanırım. Sizler de bizleri kullanın ve iş getirin, iş yapalım, iş çıkaralım. Yabancı sermayenin gelip iş yapmasını da sağlayalım. Bu noktada sektörün gelişmesini desteklemek için cesur ve kararlı adımlar atmaktan da kaçınmıyoruz. Sigortacılık sektörü tüm paydaşlarımızla birlikte en özenli finansal araçlardan birisidir. Bu nedenle daha fazla katkı sunacağız. Mevzuatsa mevzuat. Değişim gerekiyorsa değişim. Tabi sektör yöneticilerimize ve paydaşlara da çok görev düşüyor” diyerek RSP ve sektör ile yakın temasta kalacaklarını ifade etti.

Editör: Hasan Burak Karadeniz