SİGORTAMNEWS /BÜLTEN

Türkiye Hayat Emeklilik, BES fonlarıyla ilgili yenilik ve fırsatları şimdi de emekliler için sunuyor. Gücünü adından alan Türkiye Hayat Emeklilik, bu doğrultuda son olarak “EYT ile Emekli Olacaklara Türkiye Hayat Emeklilik Müjdesi!” reklam filmini yayınladı.

Türkiye Hayat Emeklilik’in EYT’liler için hazırladığı reklam filminde, emekli olacak ya da çalışmaya devam edecek vatandaşlara emeklilik birikimlerini altın, hisse senedi gibi diledikleri BES yatırım fonunda değerlendirme imkânı sunulduğu belirtiliyor. Ayrıca BES’e özel yüzde 30 devlet katkısından faydalanmaya devam edebileceklerinin de altı çiziliyor.

Türkiye Sigorta mobil uygulamasında ise EYT’lilere özel online finans danışmanlığı, yabancı dil eğitimi, online diyetisyen hizmeti ve eğitici çocuk aktiviteleri gibi pek çok hizmette özel indirimlerin sunulduğuna vurgu yapılıyor.

EYT ŞARTLARI

Toplam 5 milyon çalışanı etkileyen EYT düzenlemesiyle, 2023 yılında 2 milyon 250 bin kişinin emekli olması bekleniyor.

Yasadan, 9 Eylül 1999 öncesinde işe girenler yararlanacak. 4/a (SSK) sigortalıları için kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıllık sigortalılık süresi ve 5000-5975 arasında kademeli prim gün şartlarını taşıyanlar, 4/b (Bağkur) ve 4/c (Emekli Sandığı) sigortalıları için de kadınlarda 20 tam yıl, erkekler de 25 tam yıl hizmeti olanlar aylık alabilecek.

EYT YASASINDA ÖNE ÇIKANLAR

 - 8 Eylül 1999 ve öncesinde işe girenler düzenlemeden yararlanacak.

- EYT'de herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak.

- Yaş dışında prim günü ve sigortalılık süresi şartlarını taşıyanlar aylık alabilecek.

- Emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 30 gün içerisinde tekrar işe başlayan çalışanlar için yüzde 5 destek primi verilecek.

- Kadroya alınan işçiler ile işçi statüsüne geçirilenlerin aylık almaya hak kazanmaları halinde iş sözleşmelerinin feshini zorunlu tutan düzenleme yürürlükten kalkacak.

Anadolu Hayat Emeklilik’ten  Yeni bir fon daha Anadolu Hayat Emeklilik’ten Yeni bir fon daha

- EYT'lilerin kıdem tazminatına ilişkin Kredi Garanti Fonu'ndan destek verilecek.

- Toplamda 5 milyon çalışanı etkileyen düzenlemeye göre 2023 yılında 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilecek.

- Emeklilik başvuruları e-Devlet üzerinden veya SGK'ye yapılabilecek.

- 7 bin 500 liranın altında maaş olmayacak.

Editör: Yaren Akkuş