Ligde 6’da 6 yaparak yoluna kayıpsız devam eden Fenerbahçe HDI Sigorta, zirve takibini sürdürdü.

Takımımız mücadeleye; Kaan Gürbüz, Saeid Marouf Lakrani, Yacine Louati, Vahit Emre Savaş, Ahmet Tümer, Ferreira altısı ve liberolar Hasan Yeşilbudak-Burak Mert’le başladı. İki takımın da direkt hatalarla başladığı sette skor 2-2’ye geldi. Rakibin Hoag ve Lagumdzija gibi isimleriyle üretken oyununa Ahmet Tümer ve Lakrani’yle cevap veren Fenerbahçe HDI Sigorta, skoru 12-11’e getirdi. Fenerbahçe HDI Sigorta, 7 direkt hatayla oynadığı sette skor ev sahibi lehine 19-15’e gelirken, bu bölümde molaya giden Takımımız, moladan 4-0’lık seriyle döndü ve skora denge getirdi. (19-19) Oldukça çekişmeli geçen setin son bölümünde rakibine oranla daha iyi oynayan Fenerbahçe HDI Sigorta, 26-28’le kazanan taraf oldu.

AXA Türkiye milli değer İlke Özyüksel’i destekliyor AXA Türkiye milli değer İlke Özyüksel’i destekliyor

Bertuğ Öndeş ve Ferreira’nın karşılıklı sayılarıyla başlayan ikinci sette önemli bir seri bulan Fenerbahçe HDI Sigorta, 1-5’lik üstünlüğü yakaladı. Devam eden bölümde İzmir ekibi, Oğuzhan Tarakçı ve Hoag’la maça ortak oldu. (7-7) Setin devamında Hasan Sıkar’ın blok performansıyla rakibine üstünlük kuran Fenerbahçe HDI Sigorta, etkili savunmasıyla skor avantajını yakaladı. (15-19) Oyunun iki yönünü de iyi oynayan Fenerbahçe HDI Sigorta, seti 20-25 kazandı.

Fenerbahçe HDI Sigorta, Kaan Gürbüz’ün sayılarıyla iyi başladığı 3. sette, rakibin direkt hatalarıyla da skor 5-10’a geldi. McDonnell ve Enes Atlı ikilisiyle bir direnç ortaya koyan ev sahibi takım, ilerleyen bölümde sete ortak oldu. (12-12) Burutay Subaşı ve Hoag’ın sayılarıyla setin sonuna doğru toparlanan İzmir ekibi, skor avantajını lehine çevirdi. (19-17) Setin devamında da skor üstünlüğünü koruyan Arkas Spor, seti 25-20 kazandı ve durumu 2-1’e getirdi.

Dördüncü sete 3-0’lık seriyle etkili başlayan Fenerbahçe HDI Sigorta, setin ilerleyen dakikalarında oyuna dahil olan Peric’in de katkısıyla skoru 7-10 yaptı. Ev sahibi Arkas Spor; Enes Atlı, McDonnell ve Burutay’la maça ortak olmaya çalışsa da rakibine Lakrani, Kaan Gürbüz ve Louati’yle geçit vermeyen Fenerbahçe HDI Sigorta, sette son bölüme 16-21 önde girdi.  Rakibin arka arkaya yaptığı hataları da iyi değerlendiren Fenerbahçe HDI Sigorta, seti 19-25; maçı da 3-1 kazandı.

Editör: Yaren Akkuş