Fenerbahçe HDI Sigorta mücadeleye; Kaan Gürbüz, Vahit Emre Savaş, Ahmet Tümer, Yacine Louati, Ferreira, Lakrani altısı ve liberolar Hasan Yeşilbudak/Burak Mert’le başladı. Bardia’nın sayılarıyla sete hızlı başlayan (1-3) Türşad’ı, Ferreira’yla durduran sarı-lacivertliler, skora denge getirdi (4-4). Vahit Emre Savaş ve Ahmet Tümer’i orta hücumlarda oldukça etkili kullanan Fenerbahçe HDI Sigorta, skor üstünlüğünü eline aldı (7-4). Konuk ekip, Cüneyt Dağcı ve Badia’nın sayılarıyla farkı 1’e (7-6) indirse de Ekibimiz skoru 9-6’ya getirdi. Kaan Gürbüz ve Yacine Louati’nin skor yüküne ortak oldukları sette 19-16’yı yakalayan Fenerbahçe HDI Sigorta sette son bölüme de 21-18’lik üstünlükle girdi. Bardia ve Hakan Polat’la sete ortak olmaya çalışan konuk ekibe Yacine Louati ve Nikola Meljanac’la geçit vermeye Fenerbahçe HDI Sigorta, 25-21’le setin kazananı oldu.

Yacine Louati ve Hakan Polat’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan 2. sette Kaan Gürbüz ve Ferreira’yla ritim bulan Fenerbahçe HDI Sigorta, Lakrani’nin de blok performansıyla 10-6’lık üstünlüğü yakaladı. Vukasinovic, Hakan Polat ve Badia’yla sette kalmaya çalışan TÜRŞAD, sette son bölüme girilirken maça ortak oldu (20-20). Yüzde 57’lik hücum performansıyla oynayan Fenerbahçe HDI Sigorta, ikinci setten de galibiyetle ayrıldı (26-24).

Quick Sigorta HSSK yelken takımı yine şampiyon Quick Sigorta HSSK yelken takımı yine şampiyon

Üçüncü setin ilk sayısı Lakrani’den geldi. Kaan Gürbüz’ün serisiyle vites yükselten Fenerbahçe HDI Sigorta, 6-2’lik üstünlüğü yakaladı. Skorerleriyle bir direnç göstermeye çalışan TÜRŞAD’ı, Yacine Louati ve Ferreira’yla durduran Fenerbahçe HDI Sigorta, Ahmet Tümer ve Vahit Emre Savaş’ın da üretken oldukları sette 22-13’ü buldu. Bu bölümde Nevzat Güneş ve Badia’yla 4-0’lık bir seri bulan Türşad, skoru 22-17’ye getirse de Fenerbahçe HDI Sigorta seti 25-18; maçı da 3-0 kazandı.

Editör: Veli Karadeniz