Sevil GÜMRÜKCÜ / SİGORTAMNEWS

DASK TIR’ı üç ayrı şehirde vatandaşları bekliyor DASK TIR’ı üç ayrı şehirde vatandaşları bekliyor

Magdeburger Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu ile gerçekleştirdiğimiz röportaj serimizin sonuna geldik. Son bölümü, sektörün olmazsa olmazı acentelere ayırdık. “Acente dostu genel müdür” olarak bilinen Hancıoğlu, yeni görevine başladığında birçok acentenin Magdeburger Sigorta’ya acentelik başvurusu yaptığını yakından biliyoruz.

Hancıoğlu’na işte biz de bunu sorduk. Acentelerle aralarındaki bu kuvvetli bağın sebebi neydi?

“Şimdi tabii başta sevgi. Acentelerimizle aramızda karşılıklı bir sevgi var” diyerek konuşmaya başlayan Hancıoğlu, son bölümün de başlığını vermiş oldu. Hancıoğlu, “Bu tek taraflı değil. Sevmek ve sevilmek lazım. Ben çok inanırım bu işlere. Tabii acentelik mesleği çok kutsal bir meslek. Özellikle sigorta sektöründe Türkiye'de hâlâ ve hâlâ… Bundan sonra da böyle kalacağını düşünüyorum. Teknolojinin getirdiği fırsatlara rağmen sigortacılığın ülkemizde, coğrafyamızda dokunarak yapıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla acentenin, aracının çok kıymetli olduğunu düşünüyorum ben” dedi.

“Bütün gelişmelere rağmen, böyle baktığınız zaman işin emekçisi acente” vurgusu yapan Hancıoğlu, şöyle konuştu: “Bir kere emeğe saygı göstermek lazım. Ben böyle bakıyorum kendi tarafımda. Bir de mümkünse, becerebiliyorsak da sevmek lazım. Sevgi ve saygın olduğu yerde zaten tolerans da oluyor, hoşgörü de oluyor, anlayış da oluyor, uzlaşma da oluyor. İlişkiler de uzun oluyor ve sürdürülebilir oluyor. Tabii ki biz sigortacıyız ve güvene dayalı bir iş yapıyoruz. Şimdi zaten sevmek, saymak varsa işin içinde, samimiyet varsa zaten bu söylediğiniz şeylerin hepsi geliyor. Yani çoğunlukla seviyorlar, sağ olsunlar ama yine söylüyorum ben de onları çok seviyorum. Yani bu tek taraflı olmaz bu işler. Biz kimseyi ayırmadan, gerçekten herkese eşit bakarak diline, diline, ırkına hiçbir şeyine bakmadan, çünkü önce bir insansın, önce insan olarak bakıyorum. Onlar da beni öyle görüyordur. Dolayısıyla insanca iletişim kurabildiğiniz sürece, bir de bunu ticarette taçlandırdığınız sürece sigorta şirketi-acente ilişkisinde her şey çok güzel oluyor. Herhalde bunun için sevdiklerimi düşünüyorum beni. Ben de onları o yüzden seviyorum.”

Acentelik mesleğinin zorluğuna da dikkat çeken Hancıoğlu, “Ülkemiz şartlarında çok zor. Geçinmek zor, iş yapmak zor, rekabet çok zor. Ama gerçekten o kadar. Biraz önce anlattığım gibi saygın, insanlık yaranına bir güzel mesleği konuşuyoruz ki bunu icra eden en önemli kanallardan biri de acentelerimiz. Sahadalar, sigortalarımıza 7/24 hizmet veriyorlar. Sağ olsunlar, iyi ki varlar” diye konuştu...

Hancıoğlu ile birlikte Magdeburger Sigorta’nın acente sayısı artmış mıydı? Bu sorumuza ise şu cevabı verdi: “Artmaz mı? Hem de nasıl artırır? Valla yüzlerce diyeyim. Çünkü kesin rakam verirsem sıkıntı olabilir. Yüzlerce, yüzlerce acentemiz, satış kanalımız bizle beraber.”

Röportajı izlemek için

İnstagram

Linkedin

Editör: Veli Karadeniz