Havacılık alanında kuruluşundan bu yana, havayolu şirketleri, havaalanı operatörleri, özel uçaklar, uçak kiralama ve finans şirketleri gibi kuruluşlardan niş sektörlere kadar tüm iş alanları için kapsamlı risk çözümleri sunan IBS, yurtdışında büyümeye devam ediyor.  Havacılık alanında yurtdışı ihracatlarına da hız veren IBS, Gürcistan, Kazakistan, Makedonya, Tunus ve birçok muhtelif Orta Doğu ülkesine havacılık riskleri ile alakalı birçok poliçe türünde reasürans hizmeti veriyor.

‘Reasürans hizmetlerimizi 2023 yılında da büyüteceğiz’

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği CEO’su Murat Çiftçi, “Türkiye piyasasında önemli bir yer edinmeyi başarmış çeyrek asrı deviren bir şirket olarak havacılık ve savunma sanayii başta olmak üzere kurumsal firmalara uzman ekibimiz ve reasürans tecrübemizle birlikte, hizmet vermeyi sürdürüyoruz. Dünyanın en büyük havalimanlarından İstanbul Havalimanı’nın sigortalanmasında eş broker olarak hizmet veriyoruz. Bugün havacılık sigortası denildiğinde akla gelen ilk markayız. Ülkemizin başarılı projelerini IBS imzasıyla destekliyoruz. Havacılık endüstrisi ve savunma sanayinde ülkemizin dünyada ses getirecek dikkat çekici projelerinde reasürans hizmetlerimizle 2023 yılında da yer almaya devam edeceğiz. Türk yatırımcısının yurtiçi ve yurtdışında hayata geçireceği tüm çalışmaları IBS olarak desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi. 

Siber tehlike havacılığın da gündeminde

QNB Sigorta’ya Yılın En İyi Sigortacılık Firması ödülü QNB Sigorta’ya Yılın En İyi Sigortacılık Firması ödülü

Son dönemde teknoloji ile birlikte her alanda olduğu gibi havacılık sektörünün de siber tehditlerle karşı karşı kaldığını belirten Murat Çiftçi, “Havacılık sektöründe uzun yıllara dayanan tecrübemiz ile, gelişen, değişen sektör taleplerine anlık çözümler sunabilme kabiliyetimiz her gün üzerine koyarak ilerlediğimiz yolculuğumuzda sektörün standart belirleyicisi konumuna yerleşmiş bulunmaktayız. Sektörün risk transfer süreçlerinde sigorta konusunda sağladığımız desteklere ilave olarak, birçok paydaşımızın sözleşme süreçlerinde, geçmiş tecrübelerimiz ışığında olası hasar potansiyelleri ile kendilerine pencere açmak ve hukuki zeminde de karşılaşabilecekleri olası senaryolar hususunda bilgi aktarımında bulunmaktayız. Sigortalılarımıza bulundukları sektörün değişen riskleri ve reasürans piyasasındaki yeni ürünler ile sürekli güncellemeler sunmaktayız” diye konuştu.

Editör: Veli Karadeniz