Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley Dünya Baltacıoğlu Özel Sezonu’nda finale gelinceye kadar zorlu ve bir o kadar da heyecan dolu mücadeleler oldu. Rakiplerini bir bir bertaraf edem VakıfBank ve Fenerbahçe Opet finale adlarını yazdırdı.

VakıfBank, ilk sete iyi başlayan Fenerbahçe Opet karşısında Gabi ile sayılar buldu ve 10-7 öne geçti. Egonu'nun hücumda bulduğu sayılarla farkı açan VakıfBank, seti 25-15 kazandı.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci sette 10-7 öne geçen VakıfBank karşısında Fenerbahçe Opet, rakibine sayı şansı vermediği bölümde Vargas ve Fedorovtseva'nın sayılarıyla 12-10 üstünlük sağladı. Son bölüme 18-18 eşitlikle girilen sette daha iyi bir oyun ortaya koyan VakıfBank, seti 25-23 önde geçip, maç skorunu 2-0 yaptı

Üçüncü sete etkili başlayan VakıfBank, setin başında 7-4 üstünlük kurdu. Fenerbahçe Opet, Cristina'nın sayılarıyla etkili olduğu bölümde 16-15 öne geçti. Egonu'nun sayılarıyla tekrar 19-17 üstünlük kuran VakıfBank, 24-20 öne geçmesine rağmen Fenerbahçe Opet 25-24 üstünlük kurdu. VakıfBank, geriden gelerek bu seti de 29-27 aldı ve rakibini 3-0 mağlup etti.

Final karşılaşmasının en değerli oyuncusu (MVP) seçilen VakıfBank takımından Paola Egonu’ya ödülünü Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ takdim etti.

AXA Sigorta Kupa Voley Dünya Baltacıoğlu Özel Sezonu’nu ikinci olarak tamamlayan Fenerbahçe Opet takımına ikincilik madalyalarını TVF Basından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Mustafa Alpaslan, TVF Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ufuk Demirkılıç ve AXA Sigorta Hukuk, Uyum ve Kurumsal Sorumluluk Başkanı Onur Koçkar, ikincilik şiltini de AXA Sigorta Bireysel Teknik ve Sağlık Başkanı Sanem Çıngay Buçukoğlu takdim etti.

AXA Sigorta çalışanlarının ve acentelerinin de katıldığı turnuvaya katılan tüm seyirciler, kurulan taraftar eğlence alanında AXA Sigorta’nın ödüllü oyunlarında keyifli anlar yaşarken aynı zamanda ikramların da tadını çıkardı.

AXA Sigorta üst yönetiminin de katıldığı ödül töreninde kazanan takıma madalyalarını AXA Sigorta Hasar Başkanı Eray Kangal, TVF Asbaşkanı Ahmet Göksu ve İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici takdim etti. Kupayı AXA Sigorta Mali İşler Başkanı Tuba Karataş Arıcan ile TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’dan alan Vakıfbank takımı oyuncuları, büyük bir sevinç yaşadı.

Finallerin ardından 2022-2023 AXA Sigorta Kupa Voley Dünya Baltacıoğlu Özel Sezonu sona erdi. AXA Sigorta, Türkiye’de sporun milyonlarca kişiye ulaşması için desteklerine hız kesmeden devam edecek. 

Bursa ve İzmir’de gerçekleştirilen AXA Sigorta Dünya Baltacıoğlu Özel Sezonu’nun heyecan ve mücadele dolu anlarının yer aldığı videoyu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz: https://youtu.be/PD2z6R7cDXY

AXA Sigorta Kupa Voley Kadınlar’da final heyecanı AXA Sigorta Kupa Voley Kadınlar’da final heyecanı

Salon: Atatürk Voleybol
Hakemler: Erdal Akıncı, Ferhat Büyükpamukçu
VakıfBank: Kübra Akman, Cansu Özbay, Gabi, Zehra Güneş, Egonu, Bajema (Ayça Aykaç, Derya Cebecioğlu, Buket Gülübay)
Fenerbahçe Opet: Cristina, Eda Erdem Dündar, Carneiro, Fedorovtseva, Aslı Kalaç, Vargas (Gizem Örge, Buse Ünal, Vuchkova, Meliha Diken, Cansu Çetin)
Setler: 25-15, 25-23, 29-27
Süre: 81 dakika (19, 28, 34)

FOTOĞRAFLAR: WWW.TVF.ORG.TR

Editör: Veli Karadeniz