Ülkemizi derin yasa boğan depremle ilgili herkes imkânı doğrultusunda elinden geleni yapıyor. Büyük holdingler kesenin ağzını açarken, çocuklar da kumbaralarını kırarak içinden çıkanları depremzedelere gönderiyor. Asrın depremine karşılık seferberlik halinde asrın yardımlaşması sergileniyor. Zor günlerin dostu sigorta sektöründe de şirketinden brokerine, acentesinden eksperine, asistans şirketinden tedarikçisine kadar herkes taşın altına elini koymuş durumda.

AcnTURK Sigorta adını ‘Es-Es’in formasına yazdırdı AcnTURK Sigorta adını ‘Es-Es’in formasına yazdırdı

Sigorta Sektör Ligi de yardımda geri kalmadı. Sigorta Sektör Ligi’nin internet sitesinde yer alan açıklamada “Mayıs ayının ilk haftası yapılması planlanan 13. sezonumuzun katılım ücretlerini deprem bölgesinde değerlendirilmek üzere, AFAD, AHBAP ya da KIZILAY'dan dilediğiniz bir kuruluşa bağışlayarak dekontunun bize iletilmesi, katılımcı olmanız için yeterli olacaktır” vurgusu yapılıyor.

Konuyla ilgili SİGORTAMNEWS’e özel açıklama yapan Sigorta Sektör Ligi Kurucusu Muhammet Erdoğan, “Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu felakette ülkece ayağa kalktık, herkes kendince bir şeyler yapmaya çalıştı. Yaralarımızı elbette saracağız, sarmaya devam edeceğiz ve hep birlikte iyileşeceğiz” diyor.

Sürecin çok sancılı geçeceğine vurgu yapan Erdoğan, şunları söyledi: “Sporun iyileştirici gücünü çok iyi biliyoruz. İlk etapta, depremzede çocuklarımıza Antalya ilimizde spor imkânı sağladık ve yüzlerinin nasıl güldüğüne şahitlik ettik. Sigorta Sektör Ligi olarak komitemizde görüşerek başka nasıl destek olabileceğimizi değerlendirdik. Etkinliğin maliyetlerini karşılayabilmek üzere her sezon aldığımız katılım ücretlerini depremzede vatandaşlarımıza ulaştırabileceğimizi istişare ettik. Bu yıl katılım bedellerini futbolda 15 bin TL, plaj voleybolunda 10 bin TL olarak belirlemiştik. En az bu tutarlar olmak üzere, katılımcı olmak isteyen sektör paydaşlarımızı; AFAD, AHBAP ya da KIZILAY kurumlarından diledikleri birine bağış yaparak, ödeme dekontlarını bize ulaştırdıkları takdirde organizasyona katılım yapmış sayacağız.”

Erdoğan, “Böylece hem vergi avantajı sağlamış olacaklar hem de deprem bölgesindeki kardeşlerimize bir nefes olacaklar. Sonraki süreçte farklı neler yapabileceğimizi de değerlendiriyor olacağız. Sigorta Sektör Ligi 13. sezonunu, futbol ve kadın plaj voleybolu branşları ile Mayıs ayının ilk haftası gerçekleştirecek. Bu vesile ile milletimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Ve yine dilerim ki bu tarz afetleri bir daha yaşamayız” diye konuştu.

Editör: Veli Karadeniz