Küresel Ticari Sigorta fiyatları sabit kaldı Küresel Ticari Sigorta fiyatları sabit kaldı

Türkiye sigorta sektörünün ilk ve tek inovasyona dayalı ödül programı Smart-i Awards “İnovatif Dönüşüm” temasıyla gerçekleşti. Geçen sene ilki düzenlenen ödül töreninin ikinci senesinde aday olan sigorta şirketleri 26 Eylül 2023’te bir araya geldi.

Ödül programında inovasyon üzerine geliştirilen yeni projeler hakkında panelistler ile sigorta sektörünün geleceğini tüm yönleriyle konuşuldu ve vizyoner sohbetleriyle dijitalleşmek üzerine sohbetler yapıldı.

Swiss Otel’de gerçekleşen sigortacılık ödüllerine AcnTURK Sigorta; iş ortağı Payten ile aday olarak yer aldı.  8 kategoriden oluşan bu ödül töreninde 22 sigorta şirketi finale kaldı.

AcnTURK iş ortağıyla birlikte “Dijital Dönüşüm” kategorisinde “Gümüş Smart-i” ödülünü alan Payten “Kesintisiz Tahsilat Projesi” ile sigorta sektöründeki inovasyona katkı sağladı.

ZARURET HALİNE GELDİ

Smart-i Awards sigorta sektörünün yeni projelerle gelişmesi hedefiyle düzenlenen ödül töreninde AcnTURK Sigorta Genel Müdürü Ali Murat Dişci; “Gelişen bireysel sigortacılıkta özellikle sigortalılara çeşitli ödeme seçenekleri sunmak zaruret haline geldi. Bu kapsamda Payten ile yaptığımız iş birliğinde on beşin üzerinde entegrasyon yapılarak çok geniş yelpazede ödeme seçeneği sunuluyor. Aynı zamanda bütün bu işlemler hızlı ve kesintisiz şekilde, kısa sürede yapılıyor. Bu entegrasyonları yaparak AcnTURK’e bu ayrıcalığı sağlayan Payten ekibine de ayrıca teşekkür ederiz” şeklinde açıklama yaptı.

TEK PLATFORMDA SORUNSUZ POLİÇE TAHSİLATI

Payten Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kutlu ise “Dijital ödeme kanallarının hızla geliştiği bu dönemde, sorunsuz tahsilat ile poliçenin ilgili yenileme tarihinde ya da oluşturulduğu gün içerisinde tahsilatını sağlamak büyük önem taşıyor. Bu sebeple, sigorta firmalarının farklı ödeme yöntemlerini tek bir platformda yönetmelerini sağlamak önceliğimiz haline geldi” dedi.

EN UYGUN KOMİSYONLU SANAL POS

Kutlu, “Payten olarak AcnTURK Sigorta’ya özel geliştirdiğimiz ‘Payten Kesintisiz Tahsilat’ projemizin öncelikli hedefi; AcnTURK Sigorta’nın dijital kanallar aracılığıyla aldığı ödemelerde başarılı işlem oranının en yüksek seviyeye çıkmasını sağlamaktı. Bu doğrultuda Payten Payment Gateway’e entegre edilen banka POS’larına ek olarak, Payten’in TCMB faaliyet onaylı Paratika Sanal POS’u da ödeme sistemine entegre ettik. Türk Ar-Ge ekiplerimiz ile geliştirdiğimiz ve bugün Türkiye’nin en kapsamlı ödeme geçidi çözümü olan Payten Payment Gateway’in; kart saklama, tekrarlı ödeme, hata koduna göre işlem yönlendirme özelliklerinin yanı sıra; AcnTURK Sigorta’nın ödemelerini tercih ettiği POS’a yönlendirmesine imkân tanıyan kart-POS eşleştirmesi özelliğini de sunduk. Payten Smart Switch ile ödeme işlemlerini en uygun komisyonlu sanal POS’a yönlendirerek, operasyonel verimliliğin artırılması ve komisyon maliyetlerinin düşürülmesinin sağlanmasının yanında entegre Paratika Sanal POS sayesinde sigorta sektörü için oldukça önemli olan poliçe oluşturma ya da poliçe yenileme tarihinde tahsilatın aksamasının önüne geçtik ve pürüzsüz bir ödeme akışı sağladık” şeklinde konuştu.

“Ayrıca PCI-DSS Level 1 sertifikalı ortamda en üst seviye güvenlikle Kart Saklama ve Tek Tıkla Ödeme ile kart bilgisi gibi hassas verilerin sızması riskine geçit vermeden AcnTURK Sigorta müşterilerinin sonraki ödemelerini tek dokunuşla hızlı, kolay ve güvenle yaparak pürüzsüz bir ödeme deneyimi yaşamaları sağlandı” Kutlu, sözlerini şöyle tamamladı:

KAPSAMLI VE KEYİFLİ PROJE

“Projenin sonucunda, Payten olarak müşterimizin ödeme süreçlerinin daha verimli hale getirilmesi, müşteri deneyiminin iyileştirilmesi ve işlem başarı oranının yükseltilmesine ilişkin hedefimize ulaşırken, AcnTÜRK Sigorta da Payten Payment Gateway ödeme çözümü ile teknolojik altyapısını zenginleştirerek, sektöründe kendisini bir kez daha ayrıştırmayı başardı. Benzersiz yapısı gereği, sigortacılık sektöründe ayrıcalıklı ve önemli bir yeri olan AcnTURK Sigorta için geliştirdiğimiz bu kapsamlı ve keyifli projenin sektörün en değerli yarışması olan Smart-i Awards 2023 Sigortacılık Ödülleri’nde de  başarı elde etmesi mutluluk ve gurur verici. AcnTURK Sigorta’ya bu değerli iş birliği için teşekkür ediyorum. Payten olarak bundan sonra da sigorta sektöründeki tüm paydaşlarımıza dijitalleşme yolunu açacak ve regülasyonların getirdiği zorlukları aşacak çözümler geliştirmeye devam edeceğiz.”

2023 Smart-i Awards etkinliğinde yoğun katılım ile farklı birçok kategoride en yenilikçi projeler için ödüller sahiplerine verilerek tören sona erdi.

Editör: Yaren Akkuş