VHV Sigorta yatırımlarına devam ediyor VHV Sigorta yatırımlarına devam ediyor

Quick Sigorta’nın 24-27 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlediği Acenteler Toplantısı’nın yankıları devam ediyor. Toplantıda düzenlenen Sigorta Paneli’nde konuşan Sigorta Tatbikatçıları Derneği Başkanı Fahri Altıngöz, reasüransın, sigorta şirketleri açısından bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Altıngöz, “Geçmişe baktığımızda 2001 ve 2008 krizlerinde dünya reasürans piyasası ciddi bir şekilde etkilendi ve bizi de etkiledi. Reasürans, şirketler açısından bir ihtiyaç ve de zorunluluk. Çünkü bu kadar büyük ölçüdeki riski şirketlerin mevcut öz kaynaklarıyla tutma şansı yok. Sektöre baktığımızda geçen sene üçüncü pay sonu itibarıyla sektör konsolide öz kaynak toplamı 25 milyar TL olarak gerçekleşmişti… 2022’nin Eylül sonu itibarıyla ise 36 milyar TL’ye çıkmış durumda. Nominal bir artış ve yüzde 120’lik prim büyümesi. Bu büyümeye trafik sigortaları özelinde baktığımızda sektörde 8 milyar TL zararın olduğunu görüyoruz” dedi.

ŞİRKETLER ÜRÜN GAMINI GENİŞLETMELİ

Trafik sigortalarında yaşanan zararın sigorta şirketlerinin öz kaynaklarını erittiğini vurgulayan Altıngöz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sigortacılık uzun vadeli bir iş elbette. Ama bunu yaparken bir gelir elde edebilmek lazım. Son geldiğimiz noktada reasürans piyasalarında ciddi bir daralma gözlendi. Sigortacılık ölçek işi ve mutlaka hacmi büyütmemiz gerekiyor. Başta deprem olmak üzere doğal afet ve iklim değişikliğin de getirdiği riskleri göz önüne alınca tüketicinin teminat talepleri giderek artacaktır. Dolayısıyla şirketlerin de bu kapsamda ürün gamını nasıl genişleteceğini düşünmesi önem arz ediyor.”

Editör: Veli Karadeniz