Kocaeli Otomobil Spor Kulübü (KOSK) tarafından ICRYPEX ana sponsorluğunda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Petlas, 41 Burda, Telsan ve Emek sponsorluğunda düzenlenen 40. Kocaeli Büyükşehir Rallisi yağışlı havanın ağırlaştırdığı parkurda zorlu mücadelelere sahne oldu. 53 otomobil ve 106 sporcunun iki gün boyunca toplam uzunluğu 113,54 kilometre olan 9 toprak özel etapta mücadele edildi. Doğa ve hava koşullarının çetin geçtiği Kocaeli Rallisi’nin etaplarında Remed Assistance çekici ve ambulans ekipleriyle hem pilotların hem de araçların güvenliğini sağladı.

Anadolu Sigorta Ephesus Ultra Maratonu’nda Anadolu Sigorta Ephesus Ultra Maratonu’nda

Remed Assistance Özel Etabı heyecanlı dakikalara ev sahipliği yaptı

Kocaeli ve çevresinde gerçekleşen yarış, cumartesi günü sabahın erken saatlerinde başladı ve 4 özel etapta mücadele edildi. Doğa ve zorlu hava koşullarına ev sahipliği yapan Remed Assistance Özel Etabı 2. ve 5. etap olarak gerçekleştirildi. 21,47 km uzunluğundaki Remed Assistance özel etabının birinciliği, Castrol Ford Team Türkiye'den Ali Türkkan-Burak Erdener'e aitti. İkinci sırayı GP Garage My Team takımından Ümit Can Özdemir-Batuhan Memiş Yazıcı, üçüncü sırayı ise Castrol Ford Team Türkiye takımından And Sunman-Mehmet Akif Yalçın elde etti.

Remed Assistance özel etabında kadın yarışmacılar arasında en iyi zamanı yapan Pilot Burcu Çetinkaya ve Co-Pilot Murat Yılmaz Remed Assistance özel ödülünün sahibi oldu. Dereceye giren pilotların özel ödüllerini Remed Assistance Genel Müdürü Faruk Ertuğ takdim etti.

Kocaeli Rallisi'ni değerlendiren Ertuğ, “Remed Assistance olarak bu sezonun son dört ve önümüzdeki sezon gerçekleştirilecek yarışlara asistans sponsoru olduk. Böyle önemli bir sportif faaliyette yarışların güvenliğini ekiplerimiz sağlıyor. Yarış öncesinde, süresince ve sonrasında bütün görevlilerin güvenliğini ve sorumluluğunu almak bizler için çok önemli. Ülkemizin uluslararası sportif faaliyetlerine ev sahipliğini yapması için paydaşların uluslararası standartlara uyması ve yönetmesi gerekiyor. Remed Assistance olarak bu standartların yakalanması için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Kocaeli Rallisinde de bu standartların uygulandığını görmekten dolayı çok mutlu oldum. Kocaeli Rallisinde dereceye giren tüm yarışçıları tebrik ediyorum. Bu harika organizasyona katkı sağlayan TOSFED yetkililerine, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü'ne ve tüm sponsorlara teşekkür ederim" dedi.

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası, 22-24 Aralık tarihlerinde düzenlenecek 7. yarış İstanbul Rallisi ile sona erecek.

Editör: Hasan Burak Karadeniz