SİGORTAMNEWS / BÜLTEN

Sayılarla Sigortacılık başlığı ile 10 önemli konuda 10 kıymetli sigorta profesyonelinden ücretsiz eğitim serisi sigorta sektörüne armağan ediliyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sema Tüfekçiler, "Reformist Sigortacılar Platformu İcra Grubu & Eğitim Komitemiz’de  ‘Sayılarla Sigortacılık’ konusunda sektör genelinde bir eğitim talebi olduğu dile getirilmiş  ve bu minvalde ilk büyük eğitim serimizi bu başlık altında  yapmak konusunda karar aldık. Bu konuda uzman kişiler ile yapılan toplantılar sonucunda aşağıdaki konu başlıkları ve bu konuları en iyi anlatacak olan sektör profesyonelleri konusunda da mutabık kaldık. Eşi benzeri bugüne kadar yapılmamış içerik zenginliğinde olan bu eğitimi hep birlikte sektöre kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi

Gülen ve Obalı'dan iki günlük ‘komşu’ ziyareti Gülen ve Obalı'dan iki günlük ‘komşu’ ziyareti

2024 yılı Sigorta Haftası’nda eğitim bir webinar portal olarak tüm sigorta sektörüne, üniversitelerin sigortacılık bölümlerine ücretsiz olarak hediye edilecek ve 15 gün süreyle tüm sektörün bu eğitimden faydalanması imkânı sağlanacak.

Eğitmen ve Konu Başlıkları;

Ahmet Genç / 13 Mayıs 2024 / Örnek bir bilançonun makro düzeyde değerlendirilmesi.

Murat Şişli / 14 Mayıs 2024 / Portföy yapısı ve reasürans yapısının bilançoya etkileri nelerdir?

Mehmet Yetgin / 15 Mayıs 2024 / Bilançodaki aktifler ve nakit aktiflerin doğru değerlendirilmesi nasıl yapılır? Ve ne tip değerlemeye tabi tutulurlar.

Tuba Karataş / 20 Mayıs 2024 / Sermaye yeterliliğini etkileyen kalemler nelerdir?

Metin Sarıaslan / 21 Mayıs 2024 / Hasar maaliyetlerindeki belirsizliklerin bilançoya yansıması nasıl olur? IBNR nedir, nasıl hesaplanır?

Kasım Yılmaz / 22 Mayıs 2024 / Hukuka intikal etmiş davalı/hasar dosyalarının rezervi nasıl ayrılır ve bilançoda nasıl gösterilir.

Nilşen Kalkan / 27 Mayıs 2024 / IFRS 17 ile ilgili sektöre gelecek olan önemli yenilikler nelerdir?

Hakan Alkış / 28 Mayıs 2024 / Şüpheli / Değersiz alacakların karşılığı nasıl ayrılır ve bilançoyu nasıl etkiler.

Mehmet Muratoğlu / 29 Mayıs 2024 / Bilançodaki karşılıkların analizi?

Şirzat Çetinkaya / 03 Haziran 2024 / Değişen fiyatlandırma yaklaşımları.

Nilşen Kalkan / 04 Haziran 2024 / Etkin finansal okur-yazarlığın püf noktaları nelerdir?

Editör: Sevil Gümrükçü