Öncelikle ve ilk başta belirtelim bu haber aşırı derecede insani değer içeriyor. Ve yine hemen vurgulayalım asla maddi bir kampanya değildir. Uygun şartlarınız tutarsa ve bağışçı olursanız vicdanınızın rahatlayacağını ve gönlünüzün huzur dolacağını şimdiden söylemeliyiz.

Sigorta acentesi aile, 5 yıldır kemik iliği hastası olan 10 yaşındaki oğulları Ares Çınar için adeta çırpınıyor. Ares’e uygun kemik iliği bulunması için bir kampanya başlatıldı.

Sosyal medya platformları üzerinden kampanya ile ilgili yapılan paylaşımda, “Sizlere önemli bir konuda duyuru yapmak istiyoruz. Oğlumuz Ares Çınar Dönmez, 10 yaşında ve 5 yıldır kemik iliği hastası olarak uygun kök hücre bağışçısını arıyor. Başlatılan kampanyayla Ares ve onun gibi hayata tutunmaya çalışan tüm hastalarımıza umut olmak için sadece 10 dakikamızı ayırmamız yeterli olacaktır. Bunun için en yakın Kızılay Merkezlerine başvurmamız ve 3 tüp kan vererek bağışçı olmamız yeterli. Tüm detayları @areseumutol instagram sayfasından takip edebilirsiniz. Haydi bu kampanyaya katılarak bir cana hayat verelim. Kök hücre bağışla, hayat kurtar” şeklinde çağrıda bulunuyor.

Küresel Ticari Sigorta fiyatları sabit kaldı Küresel Ticari Sigorta fiyatları sabit kaldı

Bağışçı olabilmeniz için 18-50 yaş arasında olmanız, bulaşıcı veya kronik hastalığınızın olmaması gerekiyor.

Tekrar vurgulayalım, bu bir maddi bağış kampanyası değildir. Sadece tüm kök hücre donörünü arayan çocuklarımız için “Gönüllü Kök Hücre Bağışçısı Olma” kampanyasıdır.

Aslında bu çağrı önce dev bir ekosistem oluşturan sigortacılara ve sonra herkese. SİGORTAMNEWS olarak biz bu çağrıyı elimizden geldiğince her platformda duyuracağız. Şartları uygun olan arkadaşlarımızın Kızılay’a gidip bağışçı olabilmek için kan vereceklerinin bilinmesini isteriz.

Türkiye’de yaklaşık 18 bin acente olduğu söyleniyor. Bu en basit hesapla 18 bin kişi eder. Eksperler, sigorta şirketleri, borkerler, tedarikçiler, asistans şirketleri, teknik servisler ve tüm bu saydıklarımızın ailelerini de işin içine katınca, kök hücre bekleyenlerin şansı o kadar artacaktır.   

Kampanya hesabı: @areseumutol

Baba: @ayberkares

Anne: @areselen

Editör: Veli Karadeniz