Sigorta Hakemleri Dernek Başkanı Kamil Özbasan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Ankara’da ilk ziyareti Adalet Bakanlı’ğına gerçekleştirdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Bakan Yardımcısı Niyazi Acar ile görüşen dernek yöneticileri, Tahkim hakkında bilgi sundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya platformu X’ten ziyaretle ilgili yaptığı paylaşımda, Sigorta Tahkim Komisyonu Hakemleri Prof. Dr. Rauf Karasu, Mehmet Bülent Selçuk, Kamil Özbasan, Ayşe Bilge Kaynak ve Yusuf Kenan Kaynak ile bir araya gelerek, sigorta tahkim yargılaması hakkında fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

Unico Sigorta acenteleri ile Mısır turunda buluştu Unico Sigorta acenteleri ile Mısır turunda buluştu

Bakan Tunç, paylaşımında ayrıca “Sigorta Tahkim Komisyonu’nda; alternatif bir uyuşmazlık çözüm yolu olan sigorta tahkim yargılaması yapılmakta, yılda 500 bin uyuşmazlık çözülmekte, uyuşmazlıklar 6 ay gibi kısa bir sürede çözüme kavuşturulmaktadır. Zorunlu Deprem Sigortası genel şartları kapsamında, deprem nedeniyle evleri yıkılan ve hasar gören depremzede vatandaşlarımızın da Sigorta Tahkim Komisyonu'na başvurma hakları bulunmaktadır” vurgusu yaparak, DASK mağdurları için Sigorta Tahkim Komisyonu’nu adres gösterdi.

Sigorta Hakemleri Derneği yöneticileri, Adalet Bakanlığı görüşmelerinin ardından Yargıtay’a da ziyarette bulundu. Dernek temsilcileri, Yargıtay 1. Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Başkanı Kadri Özerdoğan ve Hukuk Genel Kurulu üyesi Hüseyin Tuztaş tarafından kabul edildi.

Editör: Hasan Burak Karadeniz