Adında Türkiye varsa ve konu sağlık sigortasıysa Adında Türkiye varsa ve konu sağlık sigortasıysa

Allianz Türkiye, çalışan odaklı yönetim anlayışı ve kurum kültürü alanında gösterdiği performansla bu yıl da “Türkiye’nin En İyi İşverenleri” listesine girmeye hak kazanarak üst üste ikinci kez en iyi işveren unvanına sahip oldu. Allianz Türkiye, kurum kültürü konusunda küresel otoritelerden biri olan Great Place to Work Enstitüsü tarafından bu yıl 11’inci kez açıklanan, çalışan deneyimi konusunda fark yaratan şirketlerden oluşan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri” listesinde ‘1000 ve Üzeri Çalışan Sayısı” kategorisine giren tek sigorta şirketi oldu.

TUTKUYLA YÜRÜYECEKLERİ YOL

Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, Great Place To Work Sertifikasına sahip olmaktan ve listeye girmekten mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Allianz Türkiye olarak çalışma arkadaşlarımızın tutkuyla yürüyecekleri yolu inşa etmelerine imkân sağlayan yenilikleri hayata geçiriyor, çalışan memnuniyetini üst seviyeye çıkartan uygulamalarımızla fark yaratıyoruz. Hibrit çalışma modelimizle çalışma hayatında esneklik sağlıyor; hayatın hızlandığı, işlerin daha etkili, ekipteki herkesin A’dan Z’ye yetkili olduğu çevik çalışma modelimiz HEY!’in rehberliğinde hız kesmeden ilerliyoruz. Organizasyonda sürekli öğrenme kültürünün içselleştirmesini sağlamak, tüm değişimlere stratejik ortak olmak ve program tasarımlarına iç eğitmenlerinin de gücüyle daha da zenginlik katabilmek üzere kurulan ve sektörün ilk kurumsal üniversitesi özelliğini taşıyan Allianz Türkiye Akademi ile mesleki gelişim konusunda üniversiteler ile iş birlikleri yürütüyoruz.”

TOPLANTISIZ GÜN & SAATLER

Gürkan, “Bununla birlikte, lise ve üniversite öğrencisi stajyerlerimize özel sağladığımız K.A.M.P., CodeBooth, DatAction gibi gelişim programları ile genç yeteneklerin sektördeki kariyer yolculuğunu destekliyoruz. ‘Toplantısız Gün & Saatler’ uygulamamız ile her gün çalışma saatlerimizden 3 saati toplantı organizasyonlarına kapatarak her ay iki günümüzü toplantısız geçiriyoruz. Farklılıkları Gözetme Ekibimizle, 2017 yılından bu yana çeşitlilik ve kapsayıcılık konularını bütünsel bir bakış açısıyla ele alıyor, insan hakları politikamız ışığında ayrımcılığın olmadığı bir kurum olmak için çalışmaya devam ediyoruz. Eşit işe eşit ücret felsefesini benimsiyor, 2021 yılında hayata geçirdiğimiz #HERo programı ile Allianz kadınlarının birbirlerine ilham ve güç vermelerini, kendilerine yüklenen ek sorumlulukların birer engele dönüşmesinin önüne geçebilmeyi amaçlıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

“Nicelik olarak sağladığımız eşitlikçi politikaların nitelikte de yansıması olduğundan emin olmak için Allianz Türkiye’nin faaliyetlerini çok dikkatli tasarlıyoruz” diye konuşan Gürkan, “‘Türkiye’nin En İyi İşverenleri’ listesine girmek, uygulamalarımızın çalışma arkadaşlarımız tarafından da onaylandığının önemli bir göstergesi. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte inşa ettiğimiz kurum kültürümüzün, alanında saygın bir kurum tarafından bir kez daha takdir edildiğini görmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. En iyi işveren kimliğimizle, eşitlikçi, kapsayıcı, çevik ve esnek kurum kültürümüzü daha da güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi

Basın mensuplarının konuyla ilgili tüm soruları için

Ahu Güngör Ağca                                                           Barış Durukan

MESE İletişim Danışmanlığı                                            MESE İletişim Danışmanlığı

0530 517 60 80                                                               0505 779 61 74

[email protected]                                                          [email protected]

Allianz Hakkında

Dünyanın en güçlü sigorta ve finans topluluklarından biri olan Allianz, 70’ten fazla ülkede 159 bini aşkın çalışanıyla 122 milyonun üzerinde müşterisine hizmet veriyor. Yönetimindeki yaklaşık 1.635 milyar avroyla dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketleri arasında yer alan Allianz Grubu, Türkiye’de Allianz Trade, Allianz Partners ve Allianz Türkiye ile faaliyet gösteriyor. Bu topraklardaki faaliyetlerine 1923 yılında Şark Sigorta adı altında başlayan, Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt olan ve 2023 yılında Türkiye’deki 100’üncü yılını kutlamanın onurunu yaşayan Allianz Türkiye,  2008’den bu yana yoluna Allianz Grubu’nun bir parçası olarak devam ediyor. Allianz Türkiye’nin çatısı altında, elementer sigortalarda Allianz Sigorta, bireysel emeklilik ve hayat sigortalarında Allianz Yaşam ve Emeklilik ile Allianz Hayat ve Emeklilik şirketleri bulunuyor. Konsolide verilere göre 2022 yılını 36,4 milyar lira prim ve katkı payı üretimiyle tamamlayan Allianz Türkiye, sektöre müşteri deneyimi, çeviklik, dijitalizasyon, çalışan bağlılığı, sürdürülebilirlik ve inovasyon alanlarında liderlik ediyor. 2.300 çalışanı, 12 bölge müdürlüğü, 4.800 acentesi, 1.500 banka şube kanalı ve 8.094 anlaşmalı kurumuyla, 81 ilde 6,8 milyon müşterisinin ihtiyaç duyduğu her an onlara ‘Allianz Seninle’ diyebilmek amacıyla çalışıyor. Allianz Türkiye’nin genel merkezi ‘Allianz Tower’ İstanbul’da, operasyon merkezi ‘Allianz Kampüs’ İzmir’de bulunuyor. Toplumsal risk farkındalığının artırılmasına katkı sağlamak amacıyla kurulan Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi ile birlikte, Allianz’ın 2008 yılından bu yana Türkiye’ye yaptığı yatırımları 1 milyar avroyu aşıyor. 

Editör: Hasan Burak Karadeniz