Hasan Burak Karadeniz / SİGORTAMNEWS

Sigorta sektörünün yeni oyuncusu Aveon Global Sigorta, henüz bir yıllık şirket olmasına rağmen Türkiye genelindeki acente sayısını bin 56’ya çıkarmayı başardı. Aveon Global Sigorta Genel Müdürü Kemal Gül, bir yılın hikayesini ve hedeflerini anlattı.

İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Emrah Yaşar, Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oya Yaldız ve IT-Dijital Süreç Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Melek Yılmaz’ın da katıldığı toplantıda “Yenilikçi bakış açısı ile kurulan şirketimiz, SEDDK'dan 31 Ocak 2022 tarihinde Hayat Dışı Ruhsatını alarak faaliyetlerine başlamıştır” diyen Gül, “Bu yola çıkarken bir sigorta şirketinden çok daha fazlasını hayal ettik. Bizim hayalimiz, güven temelinde bir yolculuk inşa etmek ve insanımızın sigorta bilincini ‘dijital çağa’ uygun seviyeye taşımaktır. Finans yatırımlarımızın ve şirketlerimizin tümü ülkemizde BDDK ve SEDDK izni ve müktesebatı ile kurulmuştur. Ayrıca AB ve ABD ülkelerinde olan yatırımlarımız hem o ülkenin hem de bağlı olduğu finansal akreditasyonlarının izni ve uygunluğu ile faaliyetlerini sürdürmektedirler” şeklinde konuştu.

Yılın ilk yarısında 11 milyar 222 milyon TL net kâr Yılın ilk yarısında 11 milyar 222 milyon TL net kâr

ACENTELERLE UZUN YOL ARKADAŞLIĞI

Acente dostu sigorta şirketi olduklarının altını çizen Gül, “Bunu laf olsun diye söylemiyoruz. Acentelerimizin sözde değil özde yanındayız. Acentelerimizle beraber büyümek, onlarla uzun süreli yol arkadaşlığı yapmak kuruluş ilkelerimiz ve stratejimizin merkezinde. Acente ağımızı bir yıl için bin 56 ile Türkiye geneline hızla yaymayı başardık. Dijitalleşmeyi acentelerimizi de yanımıza alarak geliştirmek ve kurumsallaştırmak önceliğimizdir. Dijitalleşme altyapı için gerekli olan yüksek maaliyetlerden acentelerimizi kurtarmak ve bizimle yol yürüyen acentelerimizi uçtan uca dijitalleştiriyoruz. Etkin webservis hizmetimiz ile dijital kanalları olan acente ve brokerlerimizi sistemimize doğrudan entegre ediyoruz. Aveon Akdemi ile acente ve müşteri eğitimlerimizi tek bir platformda toplayarak güçlü dijital araçlarla eğitimlerimize başladık. Beş ayda toplam 22 eğitim ile 450 acentemizi Aveon Akademi ile
buluşturduk” dedi.

Gül, “Ülkemizin saygın ve lider reasürans şirketleri olan MİLLÍ RE ve TÜRK RE başta olmak üzere, uluslararası reasürans ve sigorta piyasasının birçok seçkin şirketi ile uçtan uça veya proje ve iş bazında anlaşmalarımız bulunmaktadır. Bu sayede sigortaladığımız müşterilerimize yüksek güvenlikle beraber risk yönetiminde kurumsal kalitede hizmet vermekteyiz” diye açıklama yaptı.

Sektörel yenilik ve dijitalleşme hedeflerini de anlatan Gül şunları söyledi: “Yenilikçi ve hibrit sigorta ürünleri ile fark yaratmak. Hayatımızın vazgeçilmezi olan dijital araçlara ve siber riske karşı benzersiz ürünler. Gençlere, kadınlara, memurlara ve isçilere, esnafa özel ürünler ile onların sigorta bilincini yükseltmek ve sigortaya erişimini kolaylaştırmak. Tüketici alışkanlığına uygun alternatif platformlarda acentelerimiz ile beraber projeler hayata geçirmek.”

GENÇLERE VE KADINLARA ÖZEL ÜRÜNLER

Gençlere özel ürünler geliştirmek ve onların sigorta bilincini erken yaşta artırma hedefiyle Genç Aveon Platformunu kurduklarını vurgulayan Gül, “Şu anda Ankara ve Bahçeşehir üniversiteleri başta olmak üzere 10 üniversite ve İTÜ Teknokrat Çekirdek ile iş birliği yapmaya başladık. Aveon Kadın Platformunumuz da 2022’de hayata geçirdik. Kadınlara özel ürünler ve kampanyalar düzenliyoruz. Bunun dışında iş gücü ve kalkınma da kadın rolünü desteklemek için kadın dostu markalar platformu ile birçok iş birliğine start vererek sigorta dışı alanlarda da kadınlarımızın öncü kimliğini güçlendirici çalışmalara aktif Katılım saplayarak sektörümüzde bir ilke imza attık” dedi.

AVEON METAVERSE

Gül, “Dijital dünyanın öncüsü konumunda olan metaverse evreninde binası olan ilk ve tek şirket olarak dönüşümün öncüsü olma misyonumuzu hayata geçirmeğe başladık. Şirketimiz son bir yıl içinde metaverse evrenindeki kampüsümüzde yıl boyunca 32 etkinlik yaparak yaklaşık 5 bin aktif katılımcıyı metavers evreni ile tanıştırdık. Özellikle gençlere ve kadınlara özel etkinlikleri metaverse taşıyarak genç ve kadın dostu Aveon misyonunu canlı tutmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

WHATSGO, LUMNION VE EPOCH

Gül, faaliyetlerinde iş ortaklıkları da yaptıklarını belirterek “Satış kanallarımızda ve destek hizmetlerinde sigortalılarımızı son dönemin yükselen bir trendi olan mesaj tabanlı
ticaretin Türkiye’deki yeni nesil temsilcilerinden Whats G0 ile buluşturuyoruz. Mesaj tabanlı ticareti acentelerimizin ve sigortalıların kullanımına sunarken, kolay kullanım & hızlı iletişim ve güvenliği ön planda tutuyoruz. Kasko başta olmak üzere lokomotif ürünlerimizde tarife hazırlarken insurtech araçlarnı aktif kullanmak için Lumnion ile çalışmaya başladık. Lumnion’un sayesinde global piyasalardaki en güncel araç ve verileri iş süreçlerimize adapte ederken iş gücü verimliliğini +A segmentine taşımış olduk. Epoch Teknoloji Gelistirme Merkezi ile başlatacağımız süreçte robotar sayesinde iş akışlarımız daha sistematik olacak. Şirketin personel genel giderlerini gelecek beş yılda makul seviyelerde tutmayı amaçlıyoruz” dedi.

KURUMSAL VE SOSYAL PROJELER

Aveon Global Sigorta’nın kurumsal ve sosyal projelerine de değinen Gül şunları söyledi: İş yeri sigortaları, konut ve ferdi kaza sigortaları konusunda TESK'e bağlı tüm federasyon, birlik ve esnaf odalarına iş birliği protokolümüz akredite edilerek, esnafin talepleri 800 acentemize
gelmeye başladı. Bu sayede 4 bini aşkın kurum ve kuruluş iş birliğimizi 2.5 milyon esnaf ve yakınları ile beraber 10 milyon tüketiciye ulaştırmış olduk. TESK ile ikinci projemiz olan ESNAF KART projesini hayata geçirme çalışmalarımız başladı. Esnafımız bu kart ile kendisine özel sigorta poliçelerimize daha hızlı ve avantajlı olarak erişebilecektir.
TOGG ve sektörümüzün kurumlarıyla koordineli olarak, TOGG’a Özel kasko ve buna uygun hizmet ağı ve back ofis kurulabilmesi süreçlerini 2023 yılında planlamayı hedefliyoruz. T.C. Adalet Bakanlığı, Barolar Birliği başta olmak üzere yaklaşık 6.5 milyon kişiye debit kart sağlayan Param.com ile anlaşmamız kapsamında, kart sahibine özel indirimler kapsamında hizmet vermeye hazırlıyoruz.”

SİGORTA BİLİNCİNİ YAYGINLAŞTIRICI PROJE

Gül açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Param.com kartlar aynı zamanda personel sicil kartı özelliği de taşıdığı için, bu proje kapsamında T.C. Adalet Bakanlığı mensuplarının personel kartlarında biz de hizmet sağlayıcı olarak yerimizi alacağız. KOBİ segmentinde ülkemizin en büyük meslek grubu olan ihracatçılara yönelik özel işyeri sigortalar, ferdi kaza ve kritik hastalıklar sigortası, kadın girişimcilere özel tamamlayıcı sağlık sigortaları üzerinde TỈM ile iş birliği çalışmalarımız başlamıştır. DASK yenileme frekansının artırılması konusunda en büyük meslek grubu olan TESK ile 2023 yılında DASK üretimlerini artırmaya ve yenilemedeki kayıpları düşürmeye yönelik projeler geliştirilmesi hedefleniyor. Cumhuriyetimizin 100ncü yılı kutlamaları için TC. İletişim Başkanlığına sunulan projemiz kapsamında ‘sigorta bilincini yaygınlaştırıcı’ bir etkinlik planlamaktadır. TESK, DASK ve AVEON ortaklığında yürütülecek proje kapsamında halkımızın sigorta bilincini, Yüzüncü yılımıza yakışır bir şekilde kutlamaya hazırlanıyoruz.”

BİR BAKIŞTA AVEON GLOBAL SİGORTA

Kuruluş: 04.08.2020
Kurucu: Aveon Global Holding LTD UK, İngiltere
Sermaye: 195.000.000 TL
Personel ve bölge yapılanması: Genel Müdürlük, Beş Bölge Müdürlüğü, 51 Broker, Bir Dijital Kanallar ve Brokerlar Müdürlüğü, 1.056 Acente, 48’i kadın (%60) 32’si erkek (%40) toplam 80 çalışan.
Ürünler: Genç Aveon, Konut Sigortası, İş Yeri Sigortası, KOBİ-Esnaf Sorumluluk Sigortası, DASK Sigortası, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Yabancı Sağlık Sigortası, Acil Vakalar Sağlık Sigortası, Riskli Hastalıklar Sigortası, Incoming Seyahat Sigortası, Genişletilmiş Kasko Paket, Genişletilmiş Eko Turuncu Kasko, Pert Kasko, Bireysel Siber Risk Sigortası, Kısa Süreli Etkinlik Sigortası, Şehir içi Servis Koltuk Ferdi Sigortası, Bireysel Ferdi Kaza Sigortası, Pet Sigortası, Mesleki Sorumluluk Sigortası, Oyun Bilgisayarı Sigortası, Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası, Yurt İçi Seyahat Sağlık Sigortası, VIP Yurt Dışı Seyahat Sigortası, Erasmus Eğitim Seyahat Sigortası, Canıma Sağlık Sigortası, Tıbbi Kötü Uygulamalar Sigortası, İnşaat Risk Sigortası, Elektronik Cihaz Sigortası, Makine Kırılma Sigortası, Nakliyat Sigortası.
Grup Şirketleri: OpenPayd, EMBANK, ozan, Aveon Sigorta K.K.T.C

Editör: Hasan Burak Karadeniz