Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi kapsamındaki yeni uygulamaların tanıtılması ve Tarım Sigortaları Havuzu eksperlerinin bilgi birikimlerine katkıda bulunulması amacıyla düzenlenen Hayvan Hayat Sigortaları Eksper Tekâmül Eğitimi Tekirdağ’da gerçekleştirildi.

6 Mayıs tarihinde düzenlenen eğitime, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Kamil ÖZDEMİR, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Hayat Dışı Düzenleme Daire Başkanı Işıl ŞEKERCİ KONYA, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir ENGÜRÜLÜ, Genel Müdür Yardımcısı Tufan ÖZEL ve beraberlerindeki heyet ile Tekirdağ ve çevre illerde görev alan eksperler katıldı.

Daha fazla avantaj sunan yeni Quick Kasko Daha fazla avantaj sunan yeni Quick Kasko

Açılış programında konuşma gerçekleştiren Başkan Kamil ÖZDEMİR, TARSİM’in her geçen yıl artan başarısında eksperlerin çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, dünyadaki diğer ülkelere de tarım sigortacılığı alanında rol model olduğunu aktardı.

Başkan Işıl ŞEKERCİ KONYA, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nin gelişimine değinerek, eksperlere görevlerinde başarılar diledi.

Genel Müdür Bekir ENGÜRÜLÜ ise, küresel düzeyde yaşanan iklim değişiklikleri sebebiyle, şiddeti ve frekansı giderek artan çeşitli risklere ve doğal afetlere karşı, tarımın sürdürülebilirliği için her geçen gün önemi artan TARSİM hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, risk inceleme ve hasar tespit süreçlerinin Sistem’in devamlılığı açısından önemini belirtti.

Eksper Tekâmül Eğitimi kapsamında, risk inceleme ve hasar tespit işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ile birlikte, Devlet Destekli Hayvan Hayat Sigortalarında 2023 yılı değerlendirmesi ve 2024 yılı yenilikleri başlıklı sunumlar gerçekleştirilerek, eksperlerin konuya ilişkin soruları yanıtlandı.

Editör: Hasan Burak Karadeniz