QCAR Mobilite birinci yaşını kutluyor QCAR Mobilite birinci yaşını kutluyor

Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi kapsamındaki yeni uygulamaların tanıtılması ve Tarım Sigortaları Havuzu eksperlerinin bilgi birikimlerine katkıda bulunulması amacıyla düzenlenen Bitkisel Ürün Sigortaları Tekamül Eğitimleri, 5-6 Şubat tarihlerinde, Ankara ve Kayseri’de gerçekleştirildi.

Eğitim toplantılarının açılışına, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü ve TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Yıldız, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özdemir, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Teknik Hizmetler Kurulu Başkan Vekili ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Şerifoğlu, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü, Genel Müdür Yardımcıları Tufan Özel ve Ertuğrul Çelik, beraberlerindeki heyet ile eksperler katıldı.

Kayseri’deki açılış programında konuşma yapan Başkan Dr. Osman Yıldız, değişen iklim koşulları ile birlikte artan doğal afetler karşısında tarımsal üretimin devamlılığı ve sürdürülebilirliği açısından ve tarım politikalarımızda önemli bir yere sahip olan üretim planlaması anlamında tarım sigortaları sisteminin giderek artan önemine dikkat çekerek, eksperlerin sisteme olan katkılarını vurguladı.
Tekamül eğitim programları kapsamında, hasar tespit ve risk inceleme işlemleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar ile birlikte, Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortalarında 2023 yılı değerlendirmesi ve 2024 yılı yenilikleri başlıklı sunumlar gerçekleştirilerek, eksperlerin soruları yanıtlandı.

Editör: Hasan Burak Karadeniz