İstanbul Ticaret Odası (iTO) Sigortacılık Komitesi’nin düzenlediği toplantıda konuşan Eroğlu, trafik sigortalarında yeni bir döneme geçildiğini söyledi. Eroğlu, “Trafik sigortalarında 4. basamak satışlarının test uygulaması İstanbul’da 1 Haziran’dan itibaren başlayacak” dedi.

Trafik Teklif Platformu’nun teknik altyapısı 12 Mayıs’ta tamamlanmıştı.

Türkiye Sigorta tarımın da güvencesi Türkiye Sigorta tarımın da güvencesi

Eroğlu, sigorta sektöründe müşteriye ulaşmada acentenin önemini vurgulayarak, “Acenteler, sigorta sektörünün sigortalıya dokunan yüzüdür. SEDDK olarak acentelerimizin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Acentelerimiz bizim için çok değerlidir” şeklinde konuştu.

iTO Sigortacılık Komitesi’nin düzenlediği ‘Haksız Fesih ve Portföy Mülkiyeti’ konulu toplantıya, SEDDK Başkan Yardımcısı Ebru Gençosmanoğlu, TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut, Av. Dr. Ahmet Karayazgan konuşmacı olarak katıldı. Toplantının moderatörlüğünü ise İTO Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Özgür Yılmaz yaptı.

Yılmaz konuşmasında “Son dönemde Hasar prim oranı ve üretim yetersizliği gibi konularda acentelerimizin sigorta şirketleri tarafından sözleşmeleri fesh edilmekte ve bu konuda acente meslektaşlarımızdan birçok şikayet almaktayız. Hasar prim oranı yüksekliği ve üretim yetersizliği sebepleri ile acentelik sözleşmelerinin iptali hukuk dilinde haksız fesih olarak tanımlanmaktadır. İşte o gün bugün. Bu ciddi konuda, acentelerimizin hak ve menfaatlerini konuşacağız. Sektörünün önde gelen temsilcilerinin konuşmacı olacağı toplantımıza, Odamız sigortacılık meslek grubu üyeleri olarak sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Sözleşmelerimizde hasar prim ile ilgili herhangi bir maddenin yer almaması, ki yer alsa bile hasar dengesi acentenin tasarrufu dışında kalması sebebi ile geçerli olamayacağı malumunuzdur. Sigorta poliçelerinin fiyatlamasını sigorta şirketinin yaptığı, hasarı ise müşterinin yaptığı bir ortamda sigorta acentelerimizin prim hesaplama ve hasar konusunda herhangi bir müdahil olabileceği bir durum maalesef yoktur” açıklamasını yaptı.

Yılmaz, "Hepimizin bildiği üzere 9 Kasım tarihinde Oda seçimlerimizi yaptık. Göreve geldiğimiz andan itibaren çok hızlı şekilde aksiyonlar alarak, mesleki sorunlarımızla ilgili bir dizi çalışma programı hazırladık. 18 Nisan 2023 Tarihindeki başarılı, etkili ve ses getiren 'Trafik Sigortalarında Yeni Yol Haritası' konulu toplantımız sonrası 26 Nisan 2023 Çarşamba günü, İTO Cemile Sultan Korusunda "Deprem" konulu toplantımızı gerçekleştirmiş, Daha sonrasında da Hayat ve Bes konulu toplantımızı 16 Mayıs 2023 tarihinde başarı ile tamamlamıştık. Bugün burada İTO Sigortacılık Meslek Komitesi olarak, "Haksız Fesih ve Portföy Mülkiyeti" konulu sigorta sektörü bilgilendirme toplantısı düzenlemekteyiz. Son dönemde Hasar prim oranı ve üretim yetersizliği gibi konularda acentelerimizin sigorta şirketleri tarafından sözleşmeleri fesh edilmekte ve bu konuda acente meslektaşlarımızdan birçok şikayet almaktayız" dedi.

Editör: Hasan Burak Karadeniz