DASK TIR’ı üç ayrı şehirde vatandaşları bekliyor DASK TIR’ı üç ayrı şehirde vatandaşları bekliyor

Quick Sigorta'nın "Söz verdiğimiz gibi" mottosuyla düzenlediği okul açılışı ve acente toplantıları tüm hızıyla devam ediyor. İlk gün okul açılışının ardından "Sigorta Gündemi" isimli paneli gerçekleşti. Quick Sigorta acentelerinin yoğun ilgi gösterdiği panele SEDKK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Maher Holding CEO'su Levent Uluçeçen, Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut, STD Başkanı Fahri Altıngöz katıldı. Panelin  moderatörlüğünü ise Gazeteci Noyan Doğan üstlendi. 
Genelde trafik sigortasının konuşulduğu panelde Eroğlu, "Trafik yükünün yüzde 30'unu tek aşına Quick Sigorta çekiyor. Bir çok şirketin poliçe kesmediği dört ve beşinci kademelerde "  dedi.
Quick Sigorta acentelerinin trafik poliçesi kesememe gibi bir durumunun olmadığını belirten Quick Sigorta CEO'su Levent Uluçeçen ise "Neredeyse 24 saat poliçe kesiyoruz. Bu taşınacak bir yük değil. Bu adil bir sistem değil. Kurulduğumuzdan üç ay sonra trafikte 500 milyon lira zarar açıkladık. Bunu gören diğer şirketler trafikten uzaklaştı. Trafikte yapılanları olumlu buluyoruz fakat belirsizlik söz konusu. TAHKİM'de de ciddi belirsizlikler var. Onların giderilmesi lazım" diye konuştu. 
Acente toplantılarında daha önce trafik konuşulmadığına vurgu yapan TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut, "Serbest tarife çıktı sektörde mertlik bozuldu. Aslında hizmet odaklı bir tarifeye geçmemiz gerekiyor. O zaman 7/24 hizmet veren acente tercih edilecektir" dedi.
Yeni ürünlerle sigortacılığı geliştirmenin gayretinde olduklarını belirten MAHER Holding Sigortacılık Grubu Başkanı Ahmet Yaşar ise "Quick Sigorta'da trafikten daha fazlası var. Penetrasyonu artırmak için çaba sarfediyoruz. Buna finansal sigortalarla başlamıştık. Quick Sigorta farklı poliçeler üretmeye devam edecek" açıklamasını yaptı.
Trafikteki zarar özkaynağın erimesine sebep oluyor. uluslararası yatırımcı bunu yakından izliyor ve kararlarını buna göre alıyor. O yüzden bizim farklı gelir üretmemiz lazım" şeklinde açıklama yaptı.

Editör: Hasan Burak Karadeniz