Sigorta sektörünün rehber kuruluşu Türkiye Sigorta Birliği (TSB), 14 Eylül’de Olağanüstü Genel Kurul düzenleyeceğini açıkladı. 3 Ağustos’ta Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik’teki Genel Müdürlük görevinden ayrıldığını açıklayan Atilla Benli’nin TSB Başkanlığı, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu gereği sona ermişti.

 Söz konusu Kanun uyarınca; TSB Başkanı’nın, üye şirketlerin temsil yetkisi olan katılımcıları arasından seçilmesi gerekiyor.

ÜÇ İSİM ÖNE GEÇTİ

Bu amaçla 14 Eylül Perşembe günü düzenlenecek Olağanüstü Genel Kurul’daki Başkanlık seçimine kadar TSB Başkanlığı görevini, TSB Başkan Yardımcılarından Taylan Türkölmez vekaleten üstlenmiş durumda.

Başkanlık için ise şimdiye kadar üç aday çıkmış durumda. 13 yıldır Aksigorta’nın Genel Müdürlüğünü yürüten Uğur Gülen aday olacağı söylenen isimlerden. Gülen son dönemlerde sürekli Türkiye Sigorta Birliği yönetiminde de yer aldı.

Adaylığını açıklayan Murat Büyükçelebi ise ACN Türk Sigorta’nın yönetim kurulu başkanlığını sürdürüyor. Uzun süre sigorta acenteliği yapan Murat Büyükçelebi, önceki dönemlerde Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) başkanlığı da yapmıştı. Büyükçelebi’nin kurucusu olduğu ACN Türk Sigorta bir yıldır sektörde faaliyet yürütüyor.

VHV Sigorta yatırımlarına devam ediyor VHV Sigorta yatırımlarına devam ediyor

Üçüncü isim ise sektörün yeni şirketlerinden AREX Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Süphanoğlu.  Kuruluşundan bu yana AREX’in yönetim kurulu başkanlığını sürdüren Süphanoğlu, aynı zamanda Nenek Petrol’ün de yönetim kurulu başkanlığını da yapıyor.

Editör: Veli Karadeniz