İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Rıza Bilgiç, Türk Reasürans Kurucu Genel Müdürü Selva Eren'e teşekkür ziyaretinde bulundu. Bilgiç, Türk Reasürans’ın 2022 yılında İstanbul'da kurumlar vergisinde yüksek beyanda bulunan mükellefler arasında yer alması dolayısıyla Eren’e teşekkür belgesi takdim etti.
Eren, sigortamnews’e geçen hafta verdiği röportajda “Gönül rahatlığıyla dile getiriyorum ki Türk Reasürans olarak yaptığımız işler ülkemiz ve ekonomimiz için çok kıymetli. Bu motivasyon sayesinde ne kadar çalışsak da yorulmuyoruz bence. Tohumlarını sıfırdan attığınız bir ağacın meyve verdiğini görmek gibi bir his diyebilirim bu başarı. İnşallah bu ağacın daha da büyüyüp serpildiğini de göreceğiz” demişti.  

Eren, Genel Yayın Koordinatörümüz Sevil Gümrükcü’ye Türk Reasürans’ın kuruluş hikayesini ise şöyle anlatmıştı.

“Türk Reasürans olarak bugün baktığımız zaman, çıktığımız yolda, ilk başladığımız anda ‘Ülkemizde iki tane var, bir üçüncü reasürans şirketine gerek var mı?’ gibi sorular duyduğumuz oldu. Bugün geldiğimiz noktada, özellikle reasürans kapasitesinin bu kadar daraldığı, bu kadar sıkıntı yaşanan bir dönemde, lider reasürörler Türkiye'deki kapasitelerini azaltırken, bizler bırakın kapasite azaltmayı, aynı tutmanın ötesinde arttırdık. Buna ilave olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığımızın destekleriyle ek kapasiteler vererek sigorta sektörüne, Türkiye'deki birçok sigorta şirketine bu sene gerçekten ciddi anlamda destek olduk. Her şeyin ötesinde ülkemiz için bir değer yaratmış olmanın ve sektörümüzü desteklemenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

DASK TIR’ı üç ayrı şehirde vatandaşları bekliyor DASK TIR’ı üç ayrı şehirde vatandaşları bekliyor

“600 milyon TL sermaye ile başladığımız bu yolda, dört finansal yılın sonunda 2.9 milyar TL'lik bir öz kaynağa ulaştık. 1.5 milyar TL'si teknik kâr olmak üzere 1.7 milyar TL bir kâr açıkladık. Bunların tümü çok akılcı ve planlı atılan adımların neticesinde elde edildi.”  “Hazine ve Maliye Bakanlığımız, vergilerimizden finanse edilen bir sermaye ile bu kurumu kurdu ve beni bu göreve getirdi. Kuruluşumuzda bizlere verilen 80 milyon dolar, bugün kur artışına rağmen yaklaşık 96 milyon dolar ediyor. Bu çerçevede gururla söylüyoruz ki devletimize yüzde 19 kâr ettirmiş bir kurumuz. Geçen yıllarda kuruluş amaçlarımız olan yurt içi reasürans kapasitesini artırma, teminat verilemeyen risklere sigorta sağlama, ekonomik dengeleme ve sürdürülebilir büyüme hedeflerimize ulaşmak için büyük adımlar attık. Sadece Türk Reasürans olarak değil, aynı zamanda bizlere yönetme sorumluluğu verilen DASK ve Özel Riskler Yönetim Merkezi ile de değer ürettik.”

  “Özel Riskler Yönetim Merkezi vasıtasıyla Rusya-Ukrayna Savaşı'nda aldığımız önlemler ve tahıl koridorunu organize etmemiz, turizmin devamını sağlama çabalarımız, uçak ve denizcilik sektörlerine sunduğumuz çeşitli teminatlar, Akkuyu Nükleer Santrali'ne verdiğimiz güvenceler dünya çapında büyük yankı uyandırdı. Bu çabalarımız, sadece ticari bir başarı değil, aynı zamanda ülkemizin uluslararası alanda takdir görmesini sağladı. Lloyd's Market'ten Birleşmiş Milletler Meclisi’ne kadar geniş bir platformda adımızı duyurduk ve bu bizi gururlandırıyor. Şu anda ülkemizin Birleşmiş Milletlerle iş birliği yaparak Avrupa'nın ve diğer gelişmekte olan ülkelerin ihtiyaç duyduğu tahıl veya gübre gibi yaptırıma tabii olmayan alanlarda bir çalışma grubumuz var. Tüm bu ürettiğimiz değer bizim için büyük bir onur ve sorumluluk.”

Editör: Sevil Gümrükçü