Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nun ev sahipliği yaptığı ve sarı-lacivertli taraftarların da yoğun ilgi gösterdiği müsabakayı Fenerbahçe HDI Sigorta 25-17, 25-21, 23-25 25-23'lük setler sonunda 3-1’lik skorla kazandı ve galibiyet sayısını 14’e yükseltti.

Alex Ferreira kaydettiği 15 sayıyla Fenerbahçe HDI Sigorta’nın en skorer ismi oldu. Yacine Louati ve Kaan Gürbüz 13’er, Emre Vahit Savaş da 12 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi. Galatasaray HDI Sigorta ise 15 sayıyla Thomas en skorer oyuncu olurken, Burak 9, Selçuk 6, YasinEmir ve Morteza 5’er, Oğuzhan ise 4 sayıyla oynadı.

Türkiye'yi yasan boğan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Fenerbahçe HDI Sigorta da sahaya 'Acımız sonsuz, Türkiyemizin başı sağ olsun!' yazılı pankartla çıktı.
Fenerbahçe HDI Sigorta mücadeleye; Vahit Emre SavaşKaan GürbüzYacine LouatiMir Saeid Marouf LakraniAlexandre FerreiraAhmet Tümer altısı ve liberolar Hasan Yeşilbudak-Burak Mert’le başladı.


İki direkt hatayla başladığı maçta Galatasaray HDI 2-0’ı bulurken, Fenerbahçe HDI Sigorta'nın maçtaki ilk sayısı Ferreira’dan geldi. (1-2) Galatasaray HDI Sigorta, Sharifi ve Edgar’la 3 sayılık bir fark yakaladı. (3-6) Kaan Gürbüz’le farkı kapatma adına hamleler yapan Fenerbahçe HDI Sigorta, 5-8 geriye düştüğü sette, Yacine Louati, Ahmet Tümer ve Vahit Emre Savaş’la 6-0’lık seriyle skor üstünlüğünü eline aldı. (11-9) Bu skorla molaya giden Galatasaray HDI, mola dönüşünde Sharifi’yle farkı 1 sayıya (11-10) indirse de rakibine file üzerinde üstünlük kuran Kaan Gürbüz ve Ferreira’yla skor 14-10’a geldi. Setin devamında konuk takım Galatasaray HDI Sigorta, Burak Güngör’le toparlanmaya çalışsa da rakibine skorerleriyle üstünlük kuran Fenerbahçe HDI Sigorta, 25-17’yle ilk setin kazananı oldu.

QTruck ve QKaravan bu kez Bucak’ta arz-ı endam eyledi QTruck ve QKaravan bu kez Bucak’ta arz-ı endam eyledi

Vahit Emre Savaş ve Emir Kaan Öztürk’ün karşılıklı sayılarıyla başlayan sette skoru 7-5’e getiren Fenerbahçe HDI Sigorta karşısında Galatasaray HDI Sigorta Edgar ve Yasin Aydın’la maça ortak oldu. (7-7) Devam eden bölümde Fenerbahçe HDI Sigorta, Lakrani ve Vahit Emre Savaş’la rakibine üstünlük kursa da Galatasaray HDI Sigorta bir kez daha skora denge getirdi. (13-13) Ardından Kaan Gürbüz’ün ekstra oyunuyla farkını ortaya koyan Fenerbahçe HDI Sigorta, sette son bölüme 20-16 önde girdi. Louati’yle setin son bölümünü de iyi oynayan Fenerbahçe HDI Sigorta, setlerde 2-0 öne geçti. (25-21).

Üçüncü sete 2-0’la hızlı başlayan Galatasaray’ı, Yacine Louati ve Kaan Gürbüz’le durduran Fenerbahçe 4-3 öne geçti. Karşılıklı sayılarla devam eden ve skor üstünlüğünün sürekli elde değiştirdiği 3. setin son bölümü büyük bir çekişmeye sahne oldu. Setin kazananı ise 23-25’lik skorla konuk ekip Galatasaray HDI Sigorta olurken maç skorunu 2-1 yaptı.
Karşılıklı sayılarla başlayan dördüncü sette Lakrani’nin servis turunda yakaladığı servis sayılarıyla farkı açan Fenerbahçe HDI Sigorta, farkı 7 sayıya yükseltince konuk ekipten mola geldi: 12-5. Mola dönüşü fark erise de Fenerbahçe HDI Sigorta skor avantajını kaptırmadı ve dördüncü seti 25-23, maçı da 3-1 kazandı.

Salon: Burhan Felek Vestel

Hakemler: Erol Akbulut, Metin Korkut

Galatasaray HDI Sigorta: Vahit Emre Savaş, Murat Yenipazar, Divis, Doğukan Ulu, Torres, Sedlacek (Onurcan Çakır, Beytullah Hatipoğlu, Yasin Aydın, Hakkı Çapkınoğlu)

Fenerbahçe HDI Sigorta: Ahmet Tümer, Metin Toy, Hidalgo, Emre Batur, Marouflakrani, Louati (Hasan Yeşilbudak, Burak Mert, Taha Erden, Muhammet Kaya, Kaan Gürbüz)

Setler: 18-25, 28-30, 25-20, 22-25

Süre: 140 dakika (26, 46, 36, 32)

Fotoğraflar: Altan Göçer / fenerbahce org

Editör: Yaren Akkuş