Hepimize kan ağlatan depremden sonra ülkemizde resmi olmayan bir seferberlik yaşanıyor farkında mısınız? Herkes depremzedeler için bir şeyler yapma çabasında. Vatandaş elinde avucunda ne varsa depremzedelere gönderme çabasında. Kurumlar ise yardımda adeta birbirleriyle yarışıyor.

Türkiye Sigorta’dan ilk çeyrekte rekor performans Türkiye Sigorta’dan ilk çeyrekte rekor performans

Sigorta sektörü de üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Şirketinden acentesine, tedarikçisinden asistans hizmeti verenine kadar depremzedeler için el ele verilmiş durumda.

SİİD yani Sigorta İstihsalcileri İhtisas Derneği de depremden etkilenmiş acenteler için çok olumlu bir adım attı.

SİİD’in dijital olarak geliştirdiği uygulama ile acenteler, depremzede meslektaşlarına ofislerini açıyor. Böylece, depremde ofisini kaybetmiş olan acente de mesleğine devam edebiliyor.

Uygulama hakkında bilgi veren SİİD Kurucusu Ayhan Kılavuz, “Deprem bölgesinde yaşamını yitiren tüm canlarımıza Allah, Rahmetler eylesin. Yaralılarımız şifalar diliyoruz. Yaşama kaldığımız yerden, acılarımız ve anılarımız ile devam etmek istiyoruz. Deprem bölgesindeki meslektaşlarımız, ofislerini kullanma imkânlarından yoksunlar. Depremzede meslektaşlarımıza destek olmak amacıyla bir uygulama geliştirdik. Bu uygulama ile ofisini depremzede meslektaşına açmak isteyen acente ile yardım almak isteyen acenteyi buluşturuyoruz. Ofisim ofisin, aşım aşındır anlayışıyla, paylaştıkça güzeliz, paylaştıkça çoğalırız” açıklamasını yaptı.

Aşağıda yer alan link ile ofisini açmak isteyen acente girip kayıt yapacak, depremzede acente de girip kaydını oluşturacak.

https://siid.org.tr/

Editör: Veli Karadeniz