Bir SÜT gecesi daha böyle geçti Bir SÜT gecesi daha böyle geçti

Sigorta acentelerinin bulunduğu WhatsApp gruplarında dikkat çekici bir paylaşım yapıldı. Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Adnan Çelik tarafından yapılan paylaşım, bir sürü zorlukla uğraşan sigorta acentelerinin önüne yeni bir zorluk çıkacağı yönündeydi.

TÜSAF Başkanı Adnan Çelik’in yaptığı o paylaşım aynen şöyle:  

“Arkadaşlar iyi akşamlar dilerim. Ancak kötü bir haberim var. Turizm Bakanlığı’nın kanununda değişiklik yapılıyormuş. Bu değişiklikle Seyahat Acentelerine doğrudan Seyahat Sigorta poliçelerinin satışının yolu açılıyormuş ve kanun taslağı hazırlanmış. Eğer bu kanun geçerse biz acentelerin seyahat sigorta poliçesi payımız biter ve belki de başka sektörlerin de bizim işimize salça olmalarına sebep olabilir. Salı günü SEDDK ile görüşeceklermiş. Bununla ilgili olarak hemen şimdi bir hareket başlatmalıyız.”

Çelik, SİGORTAMNEWS’e verdiği özel demeçte ise “Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Her önüne gelenin sigorta poliçesi kesmesine karşıyız. Bu mesleğin kanunu var, bu mesleğin eğitim kurumları var. Her sene bir sürü mezun veriyor. Biz sigorta acenteleri, sigortacılık harici bir iş yapamaz iken başka sektörlerin sigortacılık yapmasını hazmedemiyor ve kabullenemiyoruz. Sigortacılık eğitim ve bilgi gerektiren bir iştir. Her meslek grubu kendi işini yapmalıdır” vurgusu yaptı.

Sigorta Acenteleri Derneği (SAB) Başkanı Ayhan Çalık da aynı doğrultuda paylaşım yaptı: “Değerli meslektaşım… Turizm Bakanlığı kanununda değişiklik için yapılan taslak çalışmada Seyahat Acentelerine herhangi bir belge aranmaksızın Seyahat Sigorta poliçelerinin satışının yolu açılması için maddeler konulmuş ve bu konu hakkında Salı günü SEDDK ile görüşeceklermiş. Konuyu fark eden ve Twitter'dan paylaşımlara başlayan TÜSAF’ın paylaşımlarına destek vererek mesleğimize sahip çıkmamız önemli. Retweet ederek destek olalım. Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.”

Editör: Veli Karadeniz