Sabancı Holding ve Ageas iştiraki olan AgeSA, Türkiye sigorta sektörünün ilk ve tek inovasyona dayalı ödül programı Smart-i Awards’ta “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” kategorisinde “Engelsiz Dijital Deneyim”; “Yenilikçi Müşteri Etkileşimi ve Deneyimi” kategorisinde “Bi’İyiLig Yap!” projeleriyle iki altın ödüle layık görüldü. Şirket, finans sektöründe yenilikçi projelerin ve pazarlama başarılarının ödüllendirildiği Sardis Ödülleri’nde ise “Bankalar ve Sigorta Şirketleri” kategorisinde “Bi’İyiLig Yap!” projesiyle gümüş ödülün sahibi oldu.

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA, hayata geçirdiği başarılı projelerle kazandığı ödüllerine yenilerini eklemeye devam ediyor. AgeSA’nın en yeni ödüllerinden biri Smart-i Awards’tan geldi. Sigortacılığın gelişmesini hedef alan ürün ve hizmetleri desteklemek, inovatif projeleri öne çıkararak bunların gelişimindeki iş modellerinin, deneyimlerin paylaşılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Smart Insurance Awards’ta “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” kategorisinde “Engelsiz Dijital Deneyim”; “Yenilikçi Müşteri Etkileşimi ve Deneyimi” kategorisinde ise “Bi’İyiLig Yap!” projeleriyle iki altın ödül kazandı.

AgeSA, finans sektörünü buluşturan, yenilikçi projeleri ve pazarlama başarılarını ödüllendiren Sardis Ödülleri’nden ise gümüş ödülle döndü. AgeSA, Sardis’te  “Bankalar ve Sigorta Şirketleri” kategorisinde “Bi’İyiLig Yap!” projesiyle gümüş ödüle layık görüldü.

AgeSA’ya ödül getiren “Engelsiz Dijital Deneyim” projesi görme engelli müşterilerine dijital uygulamalarında sesli yönlendirme hizmeti sunarak tüm sigortacılık işlemlerini yardım almadan kendi başlarına yapabilmelerini sağlıyor. Bu çerçevede AgeSA, görme engelliler için özgürlük teknolojileri geliştiren bir sosyal girişim olan BlindLook ile yaptığı iş birliğiyle hem AgeSA Mobil’de hem de internet sitesinde görme engelli müşterilerine sesli yönlendirme hizmeti sunuyor.

AgeSA’ya Stevie’den iki ödül birden AgeSA’ya Stevie’den iki ödül birden

AgeSA’ya hem Smart-i Awards hem de Sardis’te ödül kazandıran “Bi’İyiLig Yap!” projesi ise çağrı merkezinde empatik ve müşteriyi sahiplenen iletişim biçimini kalıcı hale getirmeyi, müşteri memnuniyeti ve çalışan motivasyonunu arttırmayı amaçlıyor. Speech Analytics sistemi üzerinden kurgulanan projeyle çağrı içerisinde müşterilerden gelen her güzel ifade için müşteri temsilcileri puan kazanıyor. Örneğin; müşteriye “İyiki Agesa” dedirtebilmek 3 puan getirirken, “Çok teşekkürler, çok yardımcı oldunuz” gibi ifadeler 1 puan kazandırıyor. Biriken bu puanlar yarışma sonunda toplanarak en skorer müşteri temsilcileri ve en skorer takım belirleniyor.

Editör: Yaren Akkuş