Allianz Trade, sosyal medya platformu Linkedin’da yaptığı paylaşım şirket sahibi ve yöneticilerini yakından ilgilendiriyor. Allianz Trade “Çetin hava koşullarıyla geçen 2023’ün sonrasında 2024 demirlenebilecek bir kıyı olabilecek mi? Dümeni sıkı tutun! Kaosun ortasına doğru sürüklenirken, şirketler için süreç kolay olmayacak!” diyor.

Allianz Trade’nin şirketlere yönelik yaptığı o paylaşım şöyle:

Quick Sigorta yedinci yaşını kutluyor Quick Sigorta yedinci yaşını kutluyor

Kaosun ortasına doğru…

“Kâr marjlarının erimeye devam etmesi şirketlerin likiditesini ve ödeme gücünü zorlarken finansman daha maliyetli ve daha kıt olmaya devam edecek. Azalan fiyatlandırma gücü ve zayıf küresel talep şirket gelirlerindeki düşüşü hızlandırıyor. Sonuç olarak, şirketlerin likidite pozisyonları hızla kötüleşiyor ve bu durumun 2025 yılından önce tersine dönmesi pek mümkün değil.”

“Enerji fiyatları kanadından gelen baskının bir türlü azalmaması ve girdi maliyetlerindeki artış yavaşlıyor olsa bile iş gücü maliyetlerindeki artışın hız kesmemesi işletme maliyetlerinin de yüksek seyretmeye devam edeceğine işaret ediyor. Bunlara ek olarak, faiz oranlarının yüksek kalmaya devam edecek olması, gayrimenkul ve dayanıklı mal sektörleri ve genel olarak İşletme Sermayesi Gereksiniminin (İSG) yapısal olarak yüksek olduğu makine ve ulaşım ekipmanları, ilaç, elektronik, inşaat sektörleri başta olmak üzere birçok sektörün ödeme gücü profilini olumsuz etkiliyor.”

Vira Vira!

“Ödeme koşullarında öngördüğümüz kötüleşmeye rağmen, önümüzdeki iki yıl için iflas düzenlemelerinde ticari iflasları azaltacak önemli bir değişikliğe gidilmesini beklemiyoruz.”

“İngiltere, Fransa, İtalya, Güney Kore, Japonya, Singapur, Hong Kong ve Çin gibi bazı büyük ekonomilerde ticari iflaslardaki artışı sınırlamak için iflas çerçevelerinde çoktan, örneğin borç sıkıntılarının 'erken tespiti'; mahkeme dışı işlemler yoluyla 'erken yeniden yapılandırma' gibi birçok kısmi değişiklik yapıldı. Önümüzdeki yıllarda bu önlemlerin güçlendirilmesine yönelik yeni bir gündem yok. Bu nedenle, denize açılacak yeni denizcilere iyi temenni dileği olarak “Vira Vira!” diyoruz.”

“Küresel ticari iflaslarda; 2023 yılı için yüzde 6 ve 2024 için yüzde 10 olacak şekilde arka arkaya bir hızlanma bekliyoruz. 2024 yılı sonuna kadar, ABD ve Almanya gibi büyük pazarlar da dahil olmak üzere, her beş ülkeden üçü pandemi öncesi ticari iflas seviyelerine ulaşması beklentisi var.”

“ABD yüzde 22, İtalya yüzde 24 ve Hollanda yüzde 28 ile 2024 yılında en büyük artışlarını kaydetmeye hazırlanıyor. Atlantik'in her iki yakasında da iflas rakamlarının istikrara kavuşması için GSYH büyümesinin iki katına çıkması gerekiyor ki bu da 2025 yılından önce gerçekleşemeyeceğini düşünüyoruz.”

Editör: Hasan Burak Karadeniz