SİGORTAMNEWS / Derleme

Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda,Allianz Türkiye olarak, yıllar içinde başarılı sürdürülebilirlik projelerimizle edindiğimiz risk yönetimi deneyim ve uzmanlık zenginliğini paylaşmaya başlamaktan heyecan duyuyoruz. Sektörümüzün önünü açmaktan, Allianz Teknik aracılığıyla çevre ve iklim değişikliği hizmetleri vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.  

Yılın ilk yarısında 11 milyar 222 milyon TL net kâr Yılın ilk yarısında 11 milyar 222 milyon TL net kâr

ÖZELLİKLE DE KOBİ’LERE…

“Avrupa Birliği bünyesinde uygulanacak olan Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında alınan kararlar, ülkemizde faaliyet gösteren işletmelerin çevre ve iklime yönelik proaktif önlemler almasını zorunlu kılmaktadır” diyen Gürkan, “2026'da yürürlüğe girecek yasal yaptırımlardan önce, işletmelerin üç yıllık geçiş dönemi boyunca karbon ayak izlerinin hesaplanması ve raporlanması başta olmak üzere çeşitli çevresel girişimlerde bulunmaları gerekiyor. Bu süreçte işletmelere, özellikle de KOBİ'lere risklerini azaltma konusunda destek olacağız. Çevre ve iklim değişikliği hizmetlerimiz, iş emisyonlarının hesaplanması ve azaltılmasının yanı sıra iklim değişikliğinin bu kuruluşlar üzerindeki etkilerini değerlendirme gibi faaliyetlere odaklanacaktır” şeklinde konuştu.  

İYİ BİR ÇEVRE VE İYİ BİR TOPLAM

Gürkan, "İklim krizini ancak birlikte çalışarak bir riskten fırsata dönüştürebileceğimize yürekten inanıyoruz. Bu nedenle amacımız, şu anda faaliyet gösterdiğimiz ekosistemin dönüşümüne önemli bir katkı sağlamaktır. Gelecek nesillere karşı büyük bir sorumluluk taşıyoruz ve "iyi bir çevre, iyi bir toplum, iyi bir organizasyon" yaratma arayışımızda sınırları sürekli olarak zorlamaya kararlıyız" vurgusu yaptı.

Editör: Yaren Akkuş