Yenilikçi bakış açışı ve yüzde yüz yerli sermayeyle, 2020 yılı Eylül ayında sigorta sektörüne giriş yapan AREX Sigorta, hızlı büyümesini devam ettiriyor.

Yat sigortaları kapsamında yatma yerinin önemi Yat sigortaları kapsamında yatma yerinin önemi

AREX Sigorta’dan yapılan açıklamada sermaye artırımına gidildiği bildirdi. “Şirketimiz 23.03.2024 tarihli yönetim kurulu kararıyla kayıtlı sermaye sistemine geçmeye ve sermaye tavanını 600 milyon TL’ye çıkarmaya karar verilmiştir” denilen açıklamada, “Ödenmiş sermayesi 120 milyon TL olan şirketimiz bu kararla sermaye tavanını yüzde 500 oranında artırmış olacaktır. Karar Ticaret Bakanlığı ve SEDDK onayı sonrası genel kurul kararı ile yürürlüğe girecektir” vurgusu yapılıyor.

GÜÇLÜ VE CESUR ADIMLAR

AREX Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Süphanoğlu, sermaye artışıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Şirketimizin sermayesini mevzuat ve regülatörün öngördüğü seviyenin de ötesinde güçlü tutma kararlılığındayız. Bu doğrultuda geçen yıl da mevzuat olarak böyle bir gereksinimimiz olmadığı halde Şirketimizin sermayesini yüzde 100 artırdık. Şimdi ise sermayemizi yüzde 500 artırmak üzere yönetim kurulu kararı alıp, uygulamaya geçirmiş durumdayız. Güvenli, güçlü ve cesur adımlarla büyümeye devam edeceğiz.”

Editör: Hasan Burak Karadeniz